Wedstrijd verplaatsen

Let op: lees ook de extra toelichting onderaan deze pagina

 
 
Het wedstrijdprogramma wordt, met uitzondering van vriendschappelijke wedstrijden, door de KNVB vastgesteld. Door bepaalde omstandigheden kan het echter voorkomen dat het niet uitkomt om op een bepaald moment een wedstrijd te spelen. De wedstrijd zal dan tijdig en in goed onderling overleg met diverse personen binnen DFC, de tegenstander en de KNVB naar een ander moment verplaatst moeten worden. Meer informatie over het verplaatsen van wedstrijden is opgenomen in het Bewaarnummer van de KNVB onder punt 1.30 scheiding categorie A en B.

Via onderstaand formulier kunnen elftalleiders van DFC, tot uiterlijk 8 dagen voor aanvang, hun verzoek om thuiswedstrijden naar een ander moment te verplaatsen kenbaar maken aan de wedstrijdsecretaris. Alleen de wedstrijdsecretaris is vanuit DFC bevoegd om bij de KNVB wedstrijdwijzigingen aan te vragen. Na verzending van onderstaand formulier zal de wedstrijdsecretaris vervolgens:

  • beoordelen of het verzoek tot verplaatsing gegrond is,
  • navragen of er op dat moment ook daadwerkelijk een veld beschikbaar is,
  • navragen of er 2 kleedkamers beschikbaar zijn,
  • voldoende vrijwilligers (barbezetting, scheidsrechter, wedstrijdsecretariaat) aanwezig zijn

Zolang u van de wedstrijdsecretaris geen bevestiging hebt ontvangen dat de wedstrijd daadwerkelijk verplaatst kan worden blijft het oorspronkelijke tijdstip gewoon gehandhaafd.

Uw naam*:
Telefoonnummer*:
E-mailadres*:
 
Team DFC*:
Tegenstander*:
Oorspronkelijke datum en tijd*:
Gewenste datum en tijd*:
Contact tegenstander*: Reeds contact gehad met tegenstanderNog geen contact gehad met tegenstander
Reden verzoek tot verplaatsing*:

Attentie:
Het bestuur is van mening dat er vorig seizoen en in de voorbereiding te vaak en onnodig wedstrijden zijn verplaatst naar doordeweekse avonden. Helaas beschikken we momenteel bij DFC over een te krap vrijwilligersbestand om altijd aan een ieders wensen te kunnen voldoen. Het spelen van wedstrijden op een ander moment heeft namelijk zijn impact op wedstrijdcoordinatie (secretaris, scheidsrechters), kantinepersoneel (bar, keuken) en accomodatie-personeel (beschikbaarheid velden/kleedkamers, schoonmaak). Daarbovenop komen bij avondwedstrijden ook nog eens de torenhoge energiekosten voor het inschakelen en gebruiken van de licht-installaties langs het veld. Er is daarom besloten dat er minder snel gehoor wordt gegeven aan het verzoek om wedstrijden (op/naar ons terrein) te verplaatsen.

In veel gevallen is best een alternatieve oplossing voor verplaatsing mogelijk; bijvoorbeeld door de coaching van deze wedstrijd aan een andere leider/ouder over te laten, wanneer men zelf een keer niet aanwezig kan zijn. Gelieve dit eerst te bekijken, voordat u een verzoek tot verplaatsing indient.

Er is een richtlijn afgesproken dat er alleen op donderdagavond en op zaterdag wedstrijden mogen worden gespeeld, tenzij de KNVB anders besluit. Door meerdere verenigingsactiviteiten met elkaar te combineren verlichten we de belasting op onze vrijwilligers en zorgen we eveneens ook voor een prettigere ambiance in/langs het veld en in de kantine voor spelers en toeschouwers. Dat is toch veel prettiger dan spelen het spelen van een wedstrijd op een verder uitgestorven sportpark? 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com