Samenwerking FC Dordrecht

fc dordrecht logoDe onderlinge band tussen de buren DFC en FC Dordrecht is altijd al heel sterk geweest. Beide voetbalclubs delen tenslotte dezelfde oorsprong. Toen DFC 1973 stopte als betaald voetbalorganisatie was het FC Dordrecht dat de KNVB-licentie overnam, waarmee het rood-en-wit van DFC terugkeerde naar de rijen der amateurs. Vandaag de dag is van een hechte samenwerking nog steeds sprake. DFC en FC Dordrecht hebben onderling een aantal afspraken gemaakt om voor beide partijen een echte win-win situatie te creëren en het aanwezige talent in de regio te behouden. Deze onderlinge afspraken zijn vastgelegd in het zogeheten ‘Convenant Plus’.

Voor FC Dordrecht is met name de aanmelding van talenten door DFC van groot belang. Spelers van DFC krijgen als eerste de kans om hun talent ten toon te spreiden op de opleidingsschool van FC Dordrecht, of om mee te trainen met één van de andere selecties. Als tegenprestatie verzorgt FC Dordrecht daarentegen 2x per jaar een voetbalclinic bij zijn partners; en trainers van de partners mogen een kijkje in de keuken nemen bij FC Dordrecht tijdens de trainingen van de Jeugdteams. Spelers, die meer tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen en (tijdelijk) afvallen bij FC Dordrecht worden geadviseerd om bij één van de Convenant Plus verenigingen, zoals DFC, te gaan spelen, zodat mede door de samenwerking en communicatie tussen FC Dordrecht en DFC het juiste moment gekozen kan worden om weer terug te keren naar FC Dordrecht.

Jeugdspelers van de DFC kunnen verder 1x per jaar gratis naar een wedstrijd van het 1e elftal van FC Dordrecht, zodat bij deze spelers meer betrokkenheid met FC Dordrecht wordt gecreëerd.

Wanneer er activiteiten zijn bij DFC, dan wordt bekeken of er een mogelijkheid is om 1 van de selectiespelers van FC Dordrecht deze activiteit te laten ondersteunen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de datum, waarop de activiteit wordt gehouden. Daarnaast wordt 1x per jaar een toernooi georganiseerd voor A, B en C-teams, welk op Koningsdag gehouden wordt in 2015.

DFC profiteert daarnaast mee met de door FC Dordrecht bedongen voordelen en het kan gebruik maken van de fysiotherapeuten, die gespecialiseerd zijn in sportblessures en tal van andere voordelen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com