Overschrijven

Als je de afgelopen 3 jaar niet bij een andere voetbalvereniging lid bent geweest hoef je geen overschrijfformulier in te vullen. Het invullen van het aanmeldformulier op deze website is dan voldoende.

Ben je in de laatste 3 jaar een keer ergens anders lid geweest (let op: dit betekent niet dat je daar nu nog lid moet zijn) dan moet er bij de KNVB een overschrijving worden aangevraagd. Voetbalclubs hebben tot en met 15 juni 24.00 uur de tijd om de overschrijvingen van spelers te regelen, maar de regels voor spelers binnen de B-categorie (lagere elftallen) zijn veel soepeler. Het belangrijkste bij deze overschrijvingen is een akkoord van de te verlaten club.

DFC organiseert in de aanloop naar het nieuwe seizoen zogenaamde ‘overschrijfavonden’ waarop je bij ons terecht kunt en je alles in één keer kunt afronden. Vul vooraf wel alvast het aanmeldformulier of opzegformulier in, dat scheelt weer tijd!

Hieronder kun je het juiste overschrijfformulier downloaden en we beschrijven de verdere procedure:

  • Verklaring speelgerechtigdheid pupillen (alleen voor E en F-pupillen)
    Download het overschrijvingsformulier voor E- en F-pupillen en ga daarmee naar je oude vereniging. De ‘oude’ vereniging vult het formulier in en moet een ledenmutatiekaart aan je overhandigen. Daarnaast vul je een aanmeldformulier bij DFC in.
  • Overschrijvingsformulier veldvoetbal
    Met het overschrijvingsformulier ga je naar de ‘oude’ vereniging. De ‘oude’ vereniging vult pagina 3 in, en moet een ledenmutatiekaart en de ledenpas aan je overhandigen. Indien er nog officiële wedstrijden gespeeld moeten worden, dan dient de ledenpas op een later tijdstip bij de ledenadministrateur van DFC te worden ingeleverd. Zelf dien je pagina 1 en 2 in te vullen. Daarnaast vul je een aanmeldformulier bij DFC in.

Wanneer je van DFC naar een andere vereniging wilt overstappen dan zijn dezelfde formulieren en een ingevuld opzegformulier nodig. Zodra je bij onze ledenadministrateur met het overschijfformulier komt, zullen er een aantal controles plaatsvinden:

  1. is alle contributie ( en zijn ook eventuele boetes) betaald?
  2. zijn alle in bruikleen gegeven (sponsor)kleding en andere materialen (bijv. tas) ingeleverd? Er zal dus contact met de desbetreffende leider/trainer opgenomen worden.

Wanneer het antwoord op een van bovenstaande vragen ‘Nee’ is zal dit eerst opgelost moet worden. Is alles in orde, dan wordt na invulling van het overschrijfformulier een ledenmutatiekaart uitgeprint en wordt de ledenpas bijgevoegd. Met het ingevulde formulier, de ledenmutatiekaart en de spelerspas ga je naar de ‘nieuwe’ vereniging, die alles verder afhandeld met de KNVB.

Bekijk hier de regels omtrent de overschrijfprocedure:
http://bestuurders.voetbal.nl/article/16813/regels-rond-overschrijvingen-spelersWP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com