Doelstelling van de vereniging

De vereniging DFC heeft tot doel het doen beoefenen en het bevorderen van de voetbalsport in al zijn verschijningsvormen (en het aanbieden van andere takken van sport). DFC tracht dit doel onder meer te bereiken door:

  1. het lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde of goedgekeurde wedstrijden
  2. door zelf wedstrijden en/of evenementen op het gebied van de voetbalsport (en andere takken van sport) te organiseren.
  3. iedereen de mogelijkheid te bieden om lid te worden en om op zijn eigen niveau – prestatiegericht of recreatief – de voetbalsport te beleven.
  4. door een sociaal- en sportklimaat te creeeren welke door een ieder als plezierig, veilig en respectvol wordt ervaren

Daarnaast heeft de vereniging een belangrijke maatschappelijke taak bij het gezondhouden van personen en bij de lichamelijke ontwikkeling en sociale opvoeding van kinderen in het bijzonder.

  • Steeds vaker bereiken ons berichten dat mensen te weinig bewegen en dat daardoor de kans op overgewicht en de “nare” gevolgen daarvan toeneemt. Lichaamsbeweging verkleint de kans op hoge bloeddruk, een hartinfarct, suikerziekte en gewrichtsklachten.
  • Bij (jongere) kinderen is de coordinatie nog niet erg sterk ontwikkeld. Door middel van sport en spel is de lichamelijke ontwikkeling sterk te verbeteren.
  • De maatschappij wordt, mede door technische middelen als smartphones en iPads, steeds meer een ‘ik-wereld’. Het samen dingen doen komt meer en meer op de achtergrond te staan. Door middel van sport en spel,  door samen te winnen en te verliezen (zoals dat in een teamsport hoort), verhogen kinderen hun sociale vaardigheden en hun emotionele intelligentie. Met respect voor elkaar en de tegenstander.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com