JO13 kampioen !!

13 mei 2023 99x bekeken, Geen reacties »
JO13 kampioen !!

” Dit is een mooi stel hoor ” , waren legendarische woorden in 1988. Maar die woorden kan je zeker ook toepassen op DFC JO13, want het is echt EEN MOOI STEL !!!

Dit seizoen voor het eerst op het grote veld. Gestart in september, en fase 1 en 2 van de competitie gebruikt om te wennen aan het veld, aan elkaar , aan het systeem, we hebben de ploeg de tijd gegeven, met als doel om in fase 3 te oogsten. Daar gingen we voor het kampioenschap.

Gestart met een overwinning , toen een zure nederlaag, en sindsdien alleen maar winstpartijen. 9 gespeeld, 24 punten. Met nog 1 partij voor de boeg is JO13 niet meer in te halen, en was het vandaag feest op het hoofdveld van DFC.

De kampioenswedstrijd werd gespeeld in het roze, speciaal voor de 2 meiden in het team, Volgens sommige supporters was de link met FC Emmen snel gelegd.

De wedstrijd begon stroef van DFC zijde. De angst zat blijkbar toch in de benen want het begin liep niet lekker. Sterker nog, het was aan de sterk keepende Fredrico te danken dat DFC niet op achterstand kwam. Na enig twijfel kwam de ploeg dan toch in zijn ritme en ging op zoek naar het doelpunt. Die werd niet gelijk gevonden, maar vlak voor de pauze was het bevrijdende doelpunt dan toch daar. Een goede aanval kwam terecht bij Ryan en die schoot de bal in de verre hoek, 1-0. Er viel een druk van de schouders van DFC. De rust werd nog eens extra prettig, toen we vernomen dat de concurrent had verloren, en DFC sowieso verzekerd was van het kampioenschap. Maar dit werd verzwegen voor de spelers.

De 2e helft was een stuk beter en DFC ging op zoek naar een grotere voorsprong, want ASWH bleef gevaarlijk voor het doel van DFC. Maar nogmaals, Fredrico keepte zijn beste wedstrijd van het seizoen en was onpasseerbaar. Ryan ging op zoek naar de 2-0 en vond die ook, dit moest toch wel de beslissende zet zijn ? Maar voor de zekerheid maakte de ingevallen Kevin aan alle onzekerheid een einde, met zijn doelpunt voor de 3-0.

DFC JO13 is de terechte kampioen. Een team die met elkaar en voor elkaar werkt !!

De spelers zijn Berke , Ahlam , Davidson , Dylana , Arda , Fredrico , Ryan , Noah, Gyliano , Kydriano , Nassim, Wisar , Emin , Yunusemre , Abdi , Emirhan , en vandaag vanuit de jo12 , Kevin.

Trainers Colin en Raymond kunnen tevreden terug kijken op een zeer geslaagd seizoen. Wat een progressie heeft deze ploeg gemaakt. Met kwaliteit en inzet kan je heel ver komen. Ook grensrechter Yunes is belangrijk geweest voor de ploeg. En niet te vergeten… de ouders en supporters ( DFC LAAT ONS JUICHEN ) , die heel het seizoen de ploeg hebben gesteund. De beker en de medaille zijn dik en dik verdiend !!

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd en dient alleen ter verificatie. Verplichte velden zijn aangeven met een *

Voer daarnaast ook de woorden die u onderaan ziet staan op volgorde in het vak eronder in (gescheiden door een spatie). Dit helpt voorkomen dat geautomatiseerde programma's deze website misbruiken om spam te verspreiden.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com