JO12 toont karakter en wint met 4-1.

21 mei 2023 48x bekeken, Geen reacties »

Gisteren de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Drechtstreek. Nu wil het geval dat JO12 nog 1 van de 3 kanshebbers is voor het kampioenschap, weliswaar als enige van de 3 die het niet in eigen hand hadden. Drechtstreek was 1 van de andere kanshebbers en hadden genoeg aan een gelijkspel, de belangen waren dus groot. DFC besloot om de eigen huid duur te verkopen en te gaan voor hun eigen kans op het kampioenschap. Het werd een super prestatie van de JO12, 4-1 winst.

DFC begon echter wat slapjes aan de wedstrijd en liet enigszins het kaas van de brood eten. Het was aan ( wederom ) Delano te danken dat we niet snel op achterstand kwamen. Het publiek van de tegenpartij vroeg zich af, waarom DFC de keeper van het eerste elftal opstelde. Maar het was toch echt onze eigen keeper hoor. DFC kwam wat meer onder druk te staan, en kwam helaas op 0-1 achterstand. De time out kwam op een heel gunstig moment. Kom op DFC , toon eens meer inzet en laat zien wat je kan. Met inzet heb je al 50 % van de winst te pakken. Mouwen opstropen dus.

En dat deed DFC , het 2e kwart was al beter. DFC kwam ook aanvallend in het spel en de eerste kans van Kevin , op een voorzet van Ensar was het startschop voor een super wedstrijd. Nadat eerst Delano nog enkele malen de meest onmogelijke ballen uit zijn doel tikte, gaf Kevin een mooie steekbal op Abdi, die voor de rust de 1-1 maakte.

In de rust waren de trainers toch nog niet geheel tevreden. Kom op , schepje er boven op, hier valt meer te halen. De laatste 30 minuten van het seizoen, toon nog een keertje aan dat we die power knop hebben, en gaat er vol voor.

Nou, dat heeft Drechtstreek geweten, en hoe. DFC liet in de 2e helft zien dat we niet voor niets tot 1 van de kanshebbers behoren, maar dan moest de eerste horde worden genomen door van Drechtstreek te winnen. Van achteruit was het Joey1, die met zijn ingepakte geblesseerde knie, de bal in sprint meenam en de hele rechterflank van Drechtstreek weg liep. Zijn voorzet kwam terecht bij kevin, die 2-1 binnenschoot. Wat een doelpunt zeg !!!! Dit is voetbal en inzet. Vanaf dit moment was het duidelijk, wij gaan winnen, kom maar op. Een corner van Damien en Kevin met de 3-1. Als Drechtstreek er al aan te pas kwam, stond de verdediging met Joey, Milan en Joey 2 zijn mannetje. De blessure bij Joey1 ging toch parten spelen, maar met Lars nog achter de hand geef dat geen problemen. Damien , Ensar ,Salah en later nog Oskar hadden het middenveld onder controle. Kevin bleef een stoorzender voorin , net als Abdi de 1e helft. Maar als er iemand een schoolvoorbeeld is van inzet tonen….. onze enige dame in ons midden , Sophie. Wat heeft die meid een drive en inzet, niet normaal. Hierdoor kwam er bij het hele team de motivatie. En als kers op de taart, volgde nog de 4-1 van Kevin.

Drechtstreek had er flink de pest in, maar tegen dit DFC viel er niets te halen, Wat een 2e helft lieten wij zien zeg, ongelofelijk goed. EN nu in de wachtkamer om te kijken wat Papendrecht volgende week gaat doen…… of zit er nog iets in de hoge hoed ? Want onze wedstrijd tegen Papendrecht thuis was afgelast vanwege te weinig spelers bij DFC, maar nooit opnieuw gespeeld. Dus het verzoek naar de KNVB is onderweg, we willen deze wedstrijd spelen, om alsnog onze kans voor het kampioenschap met beide handen aan te grijpen. En hopen dat we die kans ook krijgen, want het verloop van de competitie is op deze manier niet eerlijk.

Los van het feit of we kampioen gaan worden of niet, de progressie die we de laatste weken bij de ploeg zien, is heel groot. En als trainers is dat het mooiste wat er is. En dat hebben we de ploeg ook verteld. Wees trots op de vooruitgang die jullie hebben geboekt, ook qua inzet, Dat is jullie grootste verdienste !!!!!!!

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd en dient alleen ter verificatie. Verplichte velden zijn aangeven met een *

Voer daarnaast ook de woorden die u onderaan ziet staan op volgorde in het vak eronder in (gescheiden door een spatie). Dit helpt voorkomen dat geautomatiseerde programma's deze website misbruiken om spam te verspreiden.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com