Terugblik op Paaskamp 2023.

11 april 2023 120x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Terugblik op Paaskamp 2023.

Het zit er weer op, Dfc Paaskamp 2023 is weer ten einde. Maar wat kunnen we terugblikken op een geweldige 4 dagen in Loon op Zand.

Voor de leiding begon het paaskamp al op donderdag, want het was een speciale edite, het 50e paaskamp. Speciaal hiervoor was een reunie voor ( oud ) paaskamp leiders georganiseerd, en dit was een super geslaagde feestje. Leuk om een groot gedeelte van deze mensen weer terug te zien op de club

Maar de kinderen stonden natuurlijk te trappelen om op pad te gaan richting Kuijpershoefke in Loon op Zand. En als je dan toch een jubileum organiseer, dan reis je ook in stijl. Een partybus met alles erop en eraan vervoerde de groep naar het kamphuis. De sfeer zat er al gelijk goed in op deze manier.Eenmaal aangekomen was het tijd om de slaapzalen in te ruimen en de groepen te vormen. Toen dat was gebeurd moesten de groepen nog een naam verzinnen en een vlag maken. Na de patat stond het eerste spel op de planning. Het is altijd pret met kwartet, zeker als je hiervoor door de bossen moet rennen. En die vlag…. ja, die verloren ze even uit het oog, maar Peter , Laura en Arno hielpen de groepen wel even om deze “veilig ” te parkeren. Wel diep in het bos, zodat de ploegen flink moesten zoeken naar hun vlag hahah. De jongste jeugd begon langzaam te gaapen , maar voor de oudste kids was er nog een leuke verrassing. Een nachtelijk bezoek aan de Efteling. Tenminste, ze zagen de Efteling, want dit was de drop off zone voor de dropping. Veel plezier onderweg terug naar het kamphuis en we zien jullie wel weer een keer he. Maar wees niet bang , de leiding liep natuurlijk mee om alles in de gaten te houden. En mochten de mensen denken dat deze dropping zorgde voor slaperige tieners, niets is minder waar, de 1e dag werd uitgebreid nabesproken op de kamer, tot heel laat.

Dag 2 en weer vroeg uit de veren. Marc had het ontbijt op tafel staan, want de magen moet goed worden gevuld, een drukke dag op het programma. Beginnend met de voetbal carrousel, de teams bij elke potje gemixed, maar de punten tellen mee voor de eindstrijd. Dus er werd gestreden. In de middag een speurtocht door het dorp, waar opeens een kermis bleek te staan. Dan moet je er gebruik van maken ook. De leiders hadden munten mee gekregen voor de bots auto’s maar de gehele kermis kreeg de aandacht. Julie had het geluk om een “kleine” teddybeer mee terug te nemen, Dat de speurtocht ook op tijd ging, werd in het zonnetje op de kermis al gauw vergeten en de tocht duurde wat langer dan gepland. Na de pannenkoeken, waarvoor we Ilse en Stefan hadden ingevlogen om Marc te helpen , was het tijd voor de muziek bingo. De groep van Tim, Dyron en Joey hadden helaas wel een valse bingo, dus liedje zingen. Maar de bingo was niet het enige wat vals was, de stembanden van de leiding zorgden ook voor pijn in de oren. De avond/nacht werd afgesloten met een reflectoren spel.

Zondag , dag 3. De vermoeidheid is langzaam te zien, maar als je op paaskamp meegaat , ben je een bikkel dus ga je gewoon door. Precies waar onze drill sergeant Max wil zien. We hadden bezoek van de Kabouters gekregen, die samen met de JO8 en JO9 paas eieren ging zoeken in het bos. De jeugd van JO10 tm JO15 ging ( in 2 groepen ) een bosloop doen. Bijna compleet gesloopt kwamen de kids terug op het kamp, Max had de speciale behandeling gegeven haha, het leger kan hier gerust nieuwe soldaten vandaan halen over een paar jaar, want ook al was het pittig, opgeven doen ze niet. In de middag een voetbal 7 kamp , gadegeslagen door de ouders tijdens kijkdag. Ook kwam de jeugd voorzitter Lucas nog op bezoek. En als je een BBQ regel, is Eus van de partij om te bakken. De avond begon met een doe/ren/puzzel spel. Het slot spel van de dag was een escape room tocht door het bos. Waarbij de moderne techniek gebruikt moest worden om de moordenaar te zoeken. Alle groepen wezen unaniem Arno aan tot moordenaar. Tot op heden heeft zijn advocaat onschuldig verklaard.

De laatste dag stond helaas alweer voor de deur. De koffers werden ingeladen want de partybus stond klaar om de groep naar het zwembad te brengen in Den Bosch. En deze afsluiting is zeker geslaagd te noemen. Er werd en passant een nieuwe record gevestigd : Hoeveel DFC-ers krijg je in een bubbelbad? Als je maar goed propt, haal je de 15 makkelijk. Enkele kids hebben lang over de bodem gezocht naar een gouden voorwerp die verstopt lag in het water, om een prijs te zoeken. De leiding stond geanimeerd toe te kijken , in de wetenschap dat de kids flink in de zeik waren genomen hahaha. Op de terugweg was het heel rustig in de bus. Bij DFC aangekomen moesten er flink wat worden wakker gemaakt.

Als organisatie en leiding kijken we tevreden terug op het paaskamp. Al 50 jaar organiseer DFC dit voor hun jeugd leden, maar we zijn nog lang niet klaar !!!Binnenkort volgt de paaskamp film en de “wist u datjes “over de leiding.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com