JO12 toont strijd maar staat zonder punten

1 april 2023 78x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO12 toont strijd maar staat zonder punten

Vandaag een thuis wedstrijd tegen Nieuw Lekkerland. Aan motivatie geen gebrek, nu hopen dat hetgeen ook vertaald wordt naar punten.

DFC begon echter te timide aan de wedstrijd en dat gaf kansen aan de tegenstander. We werden even onder druk gezet maar verder dan onze sterke verdediging kwam Nieuw Lekkerland niet. De coaching van langs de zijlijn werkte goed, want DFC kroop uit de schulp en ging zich met de wedstrijd bemoeien. En achterbal van de ( wederom ) goed keepende Delano, belandde bij Oskar. Die met een sublieme pass Kevin in staat stelde te scoren. 1-0. Een school voorbeeld van effectief de bal verplaatsen. Maar het lukte DFC niet op met een voorsprong te gaan rusten. Een verkeerd beoordeelde aanval leidde tot de 1-1.

De 2e helft enkele verse krachten er in, om te kijken of dit voor meer gevaar ging zorgen. En er kwamen zeker kansen voor DFC , maar die werden niet benut. Wederom ging er een fout vooraf aan de 1-2. De tegenstander was weliswaar sterk, maar de doelpunten werden wel heel makkelijk cadeau gegeven. DFC ging risico nemen en alles op alles gooien. Milan en Joey 2 bleven als enige achter en de rest ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar wat we ook probeerden, het lukte simpelweg niet. De tegenpartij kreeg door de ruimte enkele goede kansen, maar Delano pakte ze bijna gewoon allemaal. Bijna, want de 1-3 was voor de statistieken. We gingen met alles wat we konden op zoek naar de gelijkmaker en dan kan het gebeuren dat je er nog eentje tegen krijg, maar dat is dan niet erg.

Te makkelijk de doelpunten weg geven op sommige momenten, maar wel gestreden voor elke meter in de jacht op de gelijkmaker. Geen punten maar wel volledige inzet. Dan is een nederlaag wat makkelijker te accepteren.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com