DFC pakt de verdiende overwinning , 1-0 winst.

25 maart 2023 116x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC pakt de verdiende overwinning , 1-0 winst.

DFC had vandaag de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent Oud-Beijerland. Een overwinning was broodnodig om afstand van de tegenstander te nemen en verder van de gevarenzone weg te lopen.

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Arend de Kok.

DFC begon de partij met de wind mee, en probeerde gebruik te maken van dit voordeel. Alhoewel DFC overwicht had gedurende de eerste 45 minuten, werd dit voordeel niet benut om de score te openen. DFC zette wel aan , maar drukte niet door. Het kwam nog goed weg omdat Oud Beijerland net voor de rust een goede kans niet benutte. De rust werd opgezocht met een 0-0 op het scorebord.

De 2e helft had Oud-Beijerland het wind voordeel en kwam sterk uit de rust. Zij grepen het initiatief en zette DFC een lange periode onder druk. De verdediging van DFC , met de sterk spelende jeugdspeler Terrence Mulder als basis speler, bezweek echter niet onder de druk. Halverwege de 2e helft kwam het kantelpunt in de partij en kreeg de thuisploeg weer de controle over de wedstrijd. Met nog ongeveer een kwartier te spelen, stoomde Rick op aan de linkerkant en bediende Claudio in de zestienmeter. Die wist wel raad met de kans en zette DFC op 1-0 voorsprong. Oud-Beijerland ging op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg deze er niet in. Op het einde liet DFC nog een goede kans liggen om de partij op slot te gooien. Scheidsrechter M Baysan , die goed leidde maar te vaak naar de gele kaart zocht , liet DFC nog even sidderen door ver in blessuretijd nog een vrije trap toe te kennen aan Oud-Beijerland op de rand van de zestien. De angst was echter onterecht, de vrije trap belandde zo hoog over het doel , dat de bal nog steeds gezocht word in de tuinen bij de buren.

Een verdiende en zeer belangrijke overwinning. Over het geheel van de partij was DFC gewoonweg beter.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com