Verslag ALV 6 feb 2023

7 februari 2023 267x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Verslag ALV 6 feb 2023
Verslag ALV 6 feb 2023

Vandaag was de ALV in het clubgebouw, De opkomst was matig te noemen. Een trend die verder in de vergadering ook besproken werd.

De voorzitter Anne Evers heette een ieder welkom, in het bijzonder de ere-leden en speld dragers. Bij de afmeldingen was ook Dick Groenewoudt, het bestuur wenst hem een spoedig herstel toe.

Bij de ingekomen stukken en mededelingen benoemt Anne het slechte verenigings leven die heerst op de club. Bij thuiswedstrijden van het eerste zijn weinig bezoekers en ook de nieuwjaars receptie is slecht bezocht. Hier moet een kanteling in komen. Positieve punten waren de eindejaars klaverjas middag en er heerst een positieve gevoel binnen de jeugd afdeling. Rob van Es bewaakt het technisch jeugdplan, en aan het eind van het seizoen zullen enkele JO19 spelers de overstap naar de selectie gaan maken. Ook de 50e editie van het Paaskamp, inclusief een reunie voor oud leiders, zijn positieve zaken binnen de jeugd.

Eind van dit seizoen zal het sponsorcontract met Kelme niet worden verlengd. De nieuwe kledingsponsor zal Patrick gaan worden.

Het contract van hoofdtrainer Danny Slegers is verlengd.

Ook bestuur gebied zal naast het eerder aangekondigde vertrek van voorzitter Anne Evers. ook secretaris Arie Delmotte aftreden. Op de volgende ALV op 5 juni hoopt het bestuur dat deze 2 functies worden ingevuld. Kom op DFC-ers, staat op voor jouw club !!! Lucas Rijnders zal toetreden als jeugd voorzitter en het hoofdbestuur. Ook Peter Louwman zal zijn functie neerleggen.

Het is al eerder vermeld, de interesse in het verenigingsleven loopt terug !!!! Belangrijke functies zoals voorzitter en secretaris moeten toch worden ingevuld door de leden. Zoals Ad Heijsman terecht opmerkt : Wat als er geen opvolgers opstaan, gaat de club dan ten onder ?? Dit mag toch nooit gebeuren. De club is in gevaar.

Op financieel gebied kan Mario mededelen dat Jan Breet de kascommissie heeft verlaten en wordt opgevolgd door Lucas Rijnders. Ten samen met Ruud Hendriks zullen zij de kascommissie gaan vormen. De gemeente Dordrecht helpt de clubs de energie crisis door , en dat is hard nodig. Er is een werkgroep opgestart om te kijken naar de mogelijkheden voor verduurzamen. echter vergt dit investeringen. De vraag is gesteld of er een doel is voor de opbrengsten van de Club van 50 en de Vrienden van de Jeugd. Mario geeft aan dat hij hier zeker voorstander voor is, voor de Vrienden van de Jeugd is dit al deels het geval.

Jubilarissen en onderscheidingen : 25 jaar lidmaatschap is er voor Duco Bolte en Gerrit Draaijer. Beiden zullen later hun speld ontvangen. Als Lid van Verdiensten zijn Dien van de Merwe en Mary Augspurger benoemd. Mary ontving van Anne Evers de daarbij behorende speld, Dien van de Merwe zal persoonlijk worden bezocht.

Rondvraag : Ad Heijsman geeft aan dat de leden geen kennis hebben wat het bestuur allemaal voor de club doet. Velen hebben van een afstand kritiek, maar tonen geen enkel respect voor de mensen die deze functies uitvoeren. De mensen in het bestuur staan belangeloos klaar voor DFC. Danny Slegers vraagt zich af of en geen duo voorzitters te vinden zijn en Nico de Visser vraagt of er mogelijkheden zijn om iemand van buiten de club wilt opstaan.

Belangrijke data :

11 feb Carnaval , 6 April reunie oud paaskamp leiders en daarna het 50e paaskamp , 7×7 toernooi op 12 mei / 26 mei / 2 juni , 20 mei Reunie Oud DFC ( na afloop laatste competitie wedstrijd ) , 5 juni ALV.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com