JO13 wint wel, overtuigd niet

18 februari 2023 67x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO13 wint wel, overtuigd niet

JO13 trok vandaag naar de Alblas. Alhoewel de punten mee naar huis gingen, overtuigde de ploeg niet.

De 1e helft was DFC de veruit betere ploeg, maar het initiatief die zij hadden werd niet benut. DFC begon weliswaar goed, maar de echte overtuiging ontbrak. DFC had enkele scherpe corners, maar de 0-1 van Ryan viel uit een opgezette aanval. Wisar ging solo door op links, en rondde de aanval zelf af in de korte hoek, door de 0-2 er in te schieten. Goed doorkomen van Noah met een perfecte voorzet, die Ryan in staat stelde de 0-3 te noteren. Op basis van de stand zal je zeggen dat DFC de pannen van het dak speelde, maar dit was niet waar. Op het middenveld werden we overspeeld, waardoor de verdediging in de problemen kwam. Er was te weinig aansluiting, en de zijkanten werden niet gebruikt. De 2e helft moet beter.

Maar het praatje van de trainers was tegen dovemans oren. Wat begonnen we slecht en gelijk vanaf de aftrap werden de plannen van de Alblas duidelijk. Druk zetten op DFC. Want DFC gaf die ruimte volledig aan de tegenpartij. We kwamen in de verdrukking en waren het overwicht kwijt. DFC moest zich beperken tot verdedigen en de spaarzame aanvalskansen benutten. Onze nieuwe speler Emirhan kreeg de bal aangespeeld , en kapte meerdere spelers uit alvorens de 0-4 er in te schieten. Een schitterende treffer. Maar de Alblas bleef er voor gaan en dat resulteerde in de 1-4. Toen ook de 2-4 nog viel, was het opletten geblazen. Met soms kunst en vliegwerk kwamen we met de schrik vrij en hadden we met de 2-4 toch de 3 punten te pakken. Qua resultaat mooi, maar de uitvoering minder. En ook dat hoort bij opleiden….het spel moet verzorgd zijn en de afspraken moeten worden nagekomen. Er is dus zeker ruimte voor verbetering de komende weken.

Kortom, 3 punten in de pocket. Maar kwalitatief niet goed. ( net als de koffie volgens trainer Raymond ).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com