JO12 haalt op karakter een punt.

4 december 2022 205x bekeken, 1 reactie »

Zaterdag was er weer een heerlijke pot voetbal te zien bij DFC: JO12 thuis tegen Papendrecht. 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en niets voor elkaar onder doen, alles aanwezig voor een leuke wedstrijd dus.

Bij Papendrecht was het bekend dat ze een hele goede speler hebben die het spel maakt, daar moeten we grip op krijgen. De 1e helft lukte dat plannetje niet volledig. Hij was gewoon ongrijpbaar. Het middenveld bij DFC liep te veel naar voren en vergat hun verdedigende taken, waardoor de verdediging steeds tegen een man meer stonden. Dat betekende volle bak voor de mannen achterin en de keeper. En juist de keeper van DFC , Delano, is zo goed als onverslaanbaar. DFC kreeg wel enkele kleine kansen, maar Papendrecht de meeste. Na een kleine tactische omzetting op het middenveld, kreeg DFC de grip terug op de partij. Helaas kwamen we met 0-1 achter . Een mooie aanval waarbij Oskar de bal bij Kevin kreeg, zorgde voor de 1-1. Eerlijk is eerlijk, dat was tegen de verhouding in want Papendrecht was sterker en kreeg zeker 7 echte kansen, maar Delano hield ze allemaal uit het doel, Wat was die in vorm zeg pff..

De 2e helft was er een sterker DFC en namen wij het initiatief volledig in handen. We waren veel scherper uit de rust gekomen, achterin stond het als een huis en aanvallend kwamen we beter uit de verf. De aanjaagster van alles was Sophie, die liet zien hoe je inzet toont en de rest van de ploeg ging er in mee. Nu was het wachten op de voorsprong en die kwam er ook. Wederom Kevin die scoorde en DFC op 2-1 zette. Een strafschop voor Papendrecht zorgde weer voor de gelijkmaker , 2-2. Maar DFC was de 2e helft de betere ploeg en ging op zoek naar de winst. Joey 1 werd naar voren gezet als stormram, samen met Sophie voorin. We gingen er vol voor en we kregen ook de kansen, maar hadden niet het geluk dat de bal er in viel. Laatste minuut, lage voorzet voor het doel…. maar de bal werd net gemist door Joey2, zonde.

De 1e helft een veel sterker Papendrecht, de 2e helft een veel sterker DFC. Alhoewel je altijd hoopt op de winst, is deze 2-2 gewoon de terechte uitslag. Papendrecht en DFC lieten goed voetbal zien en toonde ook sportiviteit. De trainer van Papendrecht zag 1 van zijn spelers een overtreding maken die wij niet zagen, en haalde zijn speler gelijk naar de kant. Dan toon je aan dat je sportief ben !!! Zo is jeugd voetbal bedoeld.

1 reactie

  1. Onur 4 december 2022 om 20:09 -

    Het was een leuke pot om te zien

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com