DFC jeugd, de stand van zaken halverwege het seizoen.

20 december 2022 91x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC jeugd, de stand van zaken halverwege het seizoen.

Nu de winterstop is aangebroken, is er een mooie gelegenheid om te kijken hoe de jeugd van DFC er voor staat en kijken wij alvast vooruit. Vandaag was er een evaluatie met de jeugd trainers.

Afgelopen seizoen is DFC begonnen om de jeugd van DFC te laten groeien in aantallen en niveau. Deze stap is niet zomaar genomen, de jeugd moet de levens ader van de club worden !!

Zo zijn er meerdere positieve stappen te noteren. Jeugdige spelers van het 2e zijn jeugd trainer geworden, de trainers groep is gegroeid , we beschikken over een nieuwe keepers trainer voor de jeugd, de trainers krijgen extra begeleiding om hun kennis te vergroten, oa een clinic voor de trainers. Maar ook de faciliteiten met het nieuwe kunstgras is een enorme verbetering.

Al dit soort zaken komen ten goede aan degene waar wij het allemaal voor doen…. de jeugd spelers van DFC. Deze groep is afgelopen halfjaar flink gegroeid. En dat is zowel in aantal als in niveau. Doordat de trainers over meer bagage en begeleiding beschikken, groeit ook het niveau van de jeugd spelers. Het is zeker aan aanrader om de 2e helft van het seizoen eens bij de jeugd van DFC te komen kijken. Vanaf de kabouters tot aan de JO19, het plezier is zichtbaar aanwezig op het veld.

Dit seizoen is DFC ook begonnen met een Spelers Beoordelings Formulier. Aan de hand van dit formulier evalueren de trainers enkele malen per jaar met de TC hoe de spelers zich ontwikkelen, of waar er nog extra aandacht nodig is voor de spelers om te ontwikkelen. Alles met het grote doel…. de jeugd van DFC verder ontwikkelen, een ieder op zijn niveau.

Vooruitkijkend naar de 2e helft van het seizoen, komen er vanuit de kabouters weer een stel nieuwe spelers aan, die rijp zijn om de wei in te gaan en echte wedstrijden te gaan spelen. Deze groep is het afgelopen jaar door hun trainers voorbereid om de stap te gaan maken, en uiteraard gaan de trainers mee met de groep om samen dit avontuur te beginnen. Ook schuiven er spelers halverwege door , zodat er nieuwe teams ontstaan. De groei in aantallen is dus zichtbaar. Maar ook is de eerste stap alweer gezet om nog verder vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Want vooruit zien is regeren. En ook dit gaat in gezamenlijk overleg met de jeugd trainers.

Kort samenvattend halverwege het seizoen. De jeugd van DFC zit in de lift, de weg omhoog is ingezet.

En denkt U nu, mijn kind wil ook deel uitmaken van dit mooie project, uw kind is van harte welkom om een proef training mee te komen doen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com