JO12 verliest onterecht.

26 november 2022 134x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO12 verliest onterecht.

JO12 mocht deze ochtend de polder in voor een wedstrijd bij Nieuw Lekkerland. Helaas verlieten we het sportpark zonder punten maar ook zwaar gepikeerd.

Voetbal, en vooral jeugd voetbal, is gebaseerd op plezier. Hiervoor zijn nodig : 2 teams, incl trainers en een scheidsrechter. Als 1 van die factoren het plezier verpest, is dat een kwalijke zaak.

DFC begon goed en scherp aan de partij. Na een speldenprik van de tegenstander, was het DFC die het initiatief nam. Een mooie assist van Sophie stelde Kevin in staat zijn goal te maken en DFC op voorsprong te zetten, 0-1. Het 2e kwart voor de rust zakte DFC weer een beetje in en maakte wij het onszelf onnodig lastig. Alhoewel we dominanter waren, kreeg Nieuw Lekkerland de kansen. Een vrije trap vanwege hands ( niemand heeft het gezien behalve de scheids ?? ) was de aanleiding voor de 1-1. En voor de rust viel ook nog de 2-1. DFC moest de 2e helft aan de bak.

Maar zoals vaker gezien, recht DFC de rug en toont het de inzet die nodig heeft. Want we moeten op zoek naar de gelijkmaker. Dat was ook zeker verdiend en we vonden het net, Ensar ging goed door en schoot de 2-2 binnen. DFC ging op zoek naar de winst en kreeg aardige kansen hiervoor. Helaas lukte het niet en wees alles er op dat het een gelijkspel zal worden, en daar konden we mee leven. Zeker als de scheids aangeeft dat er nog 2 minuten te spelen zijn. Maar die 2 minuten werden er 3..4 ..5. Hoe kan dit??? Ver over de speeltijd heen krijg DFC een uitbal. De trainer van DFC geef dit ook aan, het gebeurd notabene voor de ogen van de trainers van Nieuw Lekkerkand. Maar die zwijgen en de scheids weet het ook niet meer. Nieuw Lekkerland pakt de bal, gaat naar het doel en scoort de 3-2. Het zal toch niet waar zijn he dat dit gebeurd !! Maar het gebeurd echt, DFC staat zwaar verloren op het veld en de scheids fluit af.

Winnen of verliezen, het maakt mij als trainer niets uit. Plezier is de drijfveer van deze sport. Maar zoveel onsportiviteit is voor mij onacceptabel. En als trainer zal ik het dan ook altijd opnemen voor mijn team !!! We verliezen de pot, maar voelen ons moraal de winnaar. Zoveel onrecht verpest het wel voor de sport.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com