JO12 start fase 2 met overwinning

5 november 2022 125x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO12 start fase 2 met overwinning

Vandaag de start van fase 2 van de competitie. Alle ploegen beginnen weer op 0 punten, dus er zijn weer nieuwe kansen. DFC startte thuis tegen ZBC met een 7-3 overwinning, maar anders dan de uitslag doet vermoeden ging het verre van soepel.

Zonder een zieke Milan maar met Ryan en Noah begonnen we aan de wedstrijd. In de bespreking was er nog op gehamerd, toon de juiste inzet zoals de afgelopen weken en dan hoeven we voor niemand bang te zijn. We begonnen sterk met een goede steekbal van Ensar op Kevin. Maar stilletjes aan sloop toch de gemakzucht er weer in. Het is aan Delano te danken dat we nog steeds de nul houden. Een goede assist wederom Ensar zette Kevin vrij voor de keeper en de 1-0 lag er in. De time out werd aangegrepen om de ploeg wakker te krijgen. Niet de gehele ploeg toonde scherpte en dat moeten we toch echt allemaal doen. Delano moest alweer zijn keeperskunsten tonen. Een mooie aanval van DFC met veel samenspel verdiende een doelpunt, die kwam er ook via de tegenstander, 2-0. DFC vertoond nu wat meer felheid en we kregen meer kansen. Ryan miste eerst nog maar vlak voor rust tekende hij toch voor de 3-0.

In de rust word het nogmaals uitgelegd. Het tempo moet hoger om de tegenstander weg te tikken, nu houden we ZBC in leven. Let op DFC, ze komen sterk uit de rust en dit moeten we opvangen !!!!

De eerste kans in de 2e helft was een schot op de lat van Sophie. Een beauty van een vrije trap van ZBC betekende de 3-1. en waar we al voor waarschuwde gebeurde dus ook…. ZBC kwam terug in de wedstrijd en dit had DFC geheel aan zichzelf te danken. Het middenveld voetbalde niet mee terug naar achteren en de druk werd groter. Voor de time out volgde dan ook de 3-2. De trainer moest er nogmaals op hameren… WORD FELLER DFC !! Nadat Kevin nog een kans miste was een ver schot van Ryan goed voor de 4-2. Diezelfde Ryan maakte ook de 5-2. De bal ging na hands terecht op de stip voor ZBC. Delano stopte in 1e instantie de strafschop maar de rebound was de 5-3. Gelukkig hadden we voorin af en toe scherpe momenten en vooral samenspel. Hierdoor kan Sophie de 6-3 er in leggen. De 7-3 van Kevin na een assist van Ryan was het slot akkoord.

De zege was weliswaar ruim, maar DFC moet toch echt meer inzet over de gehele wedstrijd laten zien. Het is een team sport en we moeten allemaal inzet tonen en felheid. Sophie toonde dat sowieso, binnen 15 seconden gooide zij er 4 slidings uit , alles om de bal te veroveren.

De 1e overwinning is een feit en laten we een wijze les hieruit trekken.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com