JO12 laat zien wat team werk is !!!

1 oktober 2022 246x bekeken, 1 reactie »

De titel zegt al genoeg, wat een team werk hebben we vandaag van de JO12 gezien. Als het team zo speelt, is het een genot om hier trainer van te zijn.

Na de mooie overwinning verleden week , was er een thuiswedstrijd tegen Rijsoord. Met een echte scheids in tenue ( bedankt Marlon ) en een compleet team, had de JO12 er zin in. Vanaf het begin was het DFC die het spel bepaalde, en ook de kansen kreeg. Maar steeds als we bij het doel in de buurt kwamen, miste we de finesse om het af te maken. De inzet van de ploeg was super , daar lag het niet aan. Tot aan de time out was het vooral Ensar die steeds gevaarlijk op kwam op rechts en de voorzet gaf. Maar die bal wilde er gewoon niet in. Af en toe een tegenstoot, maar daar weet Delano wel raad mee om zijn doel schoon te houden. De time out werd benut om door te geven dat we goed bezig waren. Maar speel wat meer samen.

Rijsoord ging zich ook met het spel bemoeien en de verdediging moest vol aan de bak. Met Lars , Joey1 en Damien achterin, lukte het om Rijsoord te stoppen. Soms met enkele tackels en blocks die je alleen in de eredivisie ziet, van absolute schoonheid en nuttig. Sophie gaf een schitterende steekbal, maar ook die kans ging er niet in. Samenspelen was vanaf nu het motto om de tegenstander op de knie te krijgen, en dat ging super goed. Ensar en Sophie miste helaas nog een kans en de rust werd bereikt met 0-0.

Na de rust ging DFC door met het zoeken naar die opening, De opstelling was iets omgegooid, Joey 1 werd vanuit de verdediging naar voren gestuurd. Een zeldzaam foutje achterin en we stonden met 0-1 achter. Maar we werden niet nerveus, we zijn toch beter, kom op DFC. Joey 2 raakte nog de paal. Goed doorzetten van Oskar en Kevin wist de assist te geven op Joey 1, daar is de 1-1. Doordrukken DFC, we hebben ze nu. Het samenspel was super. Oskar op het middenveld die samen met Damien de boel aanstuurde. Milan en Lars hadden alles onder controle. De 2-1 werd weer gescoord door Joey1, die had zijn draai gevonden samen met zijn maatje Kevin. Sophie had haar werk gedaan en Ensar kwam er weer in. En die werd de koning van de assist. Hij wist Joey 1 weer te bedienen, die de 3-1 er in schoot. Een onvervalste hatrick van Joey 1. Maar hij had nog meer in petto en scoorde zelfs de 4-1. Normaal houdt hij de ballen tegen achterin, nu scoort hij alle doelpunten vandaag. Kevin bleef proberen, schoot bijna de paal doormidden, maar zijn bal wilde er maar niet in. Het eind signaal van de goed leidende scheids Marlon, een terechte 4-1 winst van DFC !!

Inzet, druk zetten, passie , samenspel, teamwerk….. dit alles was er vandaag te zien. Niet alleen zijn de trainers Rens, Arno, en leider Richard trots op de winst, maar vooral de manier waarop !!!!! En man of the match : het hele team.

1 reactie

  1. Mustafa Turktas 1 oktober 2022 om 13:11 -

    Perfect gedaan jong 12 klasse

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com