DFC wint topper en behoudt maximale punten.

15 oktober 2022 153x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC wint topper en behoudt maximale punten.

Niet alleen de 3 punten stonden vandaag op het spel, ook de strijd om alleenheerser te zijn in de poule. Zwaluwe stond tot vandaag net als DFC op het maximaal aantal punten. De 3-1 winst van de thuisploeg bracht daar verandering in.

DFC begon sterk en kwam na 2 min spelen al op 1-0. Wie anders dan topscoorder Yassine Mabrouki schoot de 1-0 binnen na een vrije trap. Wie echter dacht dat dit de aanzet was tot een heerlijke pot voetbal, kwam bedrogen uit. Een drietal kansen voor DFC en geen enkele voor Zwaluwe, dat was de oogst van de 1e helft.

Wel kwam DFC weer scherp uit de rust, want wederom Yassine Mabrouki schoot in de 47e min de 2-0 binnen. Dat was zeker nodig, want Zwaluwe begon aan een kort offensief op het Dordtse doel. Na eerst op de lap te hebben gekopt, bracht Zwaluwe na 51 min spelen de spanning terug, 2-1. Daniel Jansen moest halverwege de 2e helft handelend optreden om erger te voorkomen. De spanning zat hem in de slotfase. Claudio was het eerste dicht bij een treffer vlak voor tijd, echter de bal wilde er niet in. Aan de andere kant kwam DFC goed weg toen Zwaluwe de bal net over kopte vanuit een corner. 2 min voor het einde kwam Cezary goed door op rechts en zijn voorzet werd vakkundig tot doelpunt verwerkt door… Yassine Mabrouki, 3-1. De partij was hiermee gespeeld en DFC blijft koploper met de maximale punten. 4 gespeeld, 12 punten.

Danny Slegers na afloop : ” Een moeizame overwinning. We kwamen snel op voorsprong maar hadden in Zwaluwe een tegenstander die zeer energiek speelde. Gelukkig gaven we in de 1e helft geen kans weg. De 2e helft wederom een snel doelpunt. Na de aansluiter van Zwaluwe werd het billenknijpen. gelukkig gooien we de pot op slot door de 3-1 er in te schieten. “

Na afloop was de conclusie dan ook snel op te maken. Een topscoorder die er weer 3 inschiet, het maximaal aantal punten en nog steeds koploper. Voor de rest deze wedstrijd snel vergeten.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com