DFC JO12 speelt sleutelrol in kampioenschap

22 oktober 2022 139x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC JO12 speelt sleutelrol in kampioenschap

DFC JO12 was vandaag belangrijk in het kampioenschap. Wordt het EBOH of RCD ? Bij verlies van DFC mochten de bezoekers van vandaag ( buurman RCD ) zichzelf kampioen noemen, bij winst van DFC hielp het EBOH aan het kampioenschap.

DFC – RCD, battle of the Reeweg Oost , buren strijd, altijd garantie voor een leuke pot. De scheids van vandaag was Danny de Geus. Door vakantie en kleine blessures waren we niet compleet, maar Ryan en Noah kwamen ons versterken.

Vanaf minuut 1 tm minuut 60 golfde de partij heen en weer. RCD begon scherp en liet zien niet voor niets op te gaan voor het kampioenschap. DFC kwam zeker een paar keer goed weg, mede door voortreffelijk keeperswerk van Delano. Ook DFC kreeg zijn kansen, helaas voor Sophie ging de bal er niet in. Gelukkig kwam DFC toch op voorsprong na een goede actie van Noah, die Ryan in staat stelde te scoren, 1-0. DFC kwam wel weer in de verdrukking, en het aluminium werd ook nog getest. Tijd voor de time out. Joey 2 en Damien hadden kleine pijntjes maar we hadden voldoende wissels vandaag. Na de time out een momentje van onoplettendheid en RCD wist de stand gelijk te trekken, 1-1. Nu was RCD toch wel de ploeg met de betere kansen, maar de verdediging van DFC, met Lars, Joey 1 en Milan gaf geen krimp. Delano moest zijn keepers kunsten volop aanspreken om RCD tegen te houden. Een goede actie van Ensar die Ryan bediende, en voor de rust was het nog 2-1. Qua kansen wellicht niet verdiend, maar de score was toch in het voordeel voor DFC.

Het verschil werd direct na rust gemaakt. Wat kwam DFC sterk uit de kleedkamer !! Een solo van Ryan en een assist van Ensar op Ryan en we stonden 4-1 voor. Dit is voetbal DFC, klasse. DFC was nu de dominante ploeg. Voor de time out kwam RCD nog terug tot 4-2. De wedstrijd werd feller maar niet onsportief. Beide ploegen gingen vol voor de winst, sommige zelfs iets te fel , maar scheidsrechter Danny de Geus weet de rust te bewaren. In het restant van de partij ging RCD op jacht voor de goals. Joey 1 redde nog op de lijn. Het was echt aan uitblinker Delano te danken dat we op voorsprong bleven. De ploeg toonde karakter en inzet. Dat was het mooiste om te zien vandaag.

Nadat de rookwolken waren opgetrokken was de uitslag van 4-2 toch wel verdiend, maar dit was een zwaar bevochten zege. Hier moest voor gewerkt worden en dan zijn dit toch wel de lekkerste overwinningen hoor.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com