DFC beleeft droom start van competitie.

1 oktober 2022 160x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC beleeft droom start van competitie.

Ook de 2e competitie wedstrijd was een driepunter voor DFC, en zorgt ervoor dat de roodwitte brigade ( op basis van doelsaldo ) de koploper is. Dat het doelsaldo veel hoger had kunnen zijn, had te maken met de gebrekkige afwerking vandaag.

DFC startte goed tegen Rhoon. Okan wist na 2 min spelen al de bal onderkant lat te schieten, maar of de bal de doellijn had gepasseerd was niet te bewijzen en scheidsrechter Ad van Drunen liet terecht doorspelen. Ook de 2e poging van Okan werd geen treffer. vv Rhoon kwam langzaam op gang maar wist , mede door slecht verdedigen van DFC kant , af en toe speldenprikken uit te delen. DFC begon te slap en dat kwam het spelbeeld niet ten goede. Daniel moest halverwege de 1e helft handelend optreden. Het kantelpunt van de wedstrijd kwam na 22 min spelen door een rode kaart van vv Rhoon. Toen werd duidelijk dat DFC deze wedstrijd over de streep moest gaan trekken. Een aantal goede kansen voor Leroy bracht nog niet het gewenste doelpunt. Een mooie aanval vlak voor de rust resulteerde dan toch in de 1-0 voorsprong, Leroy rondde de aanval af. Okan dacht voor de rust nog de voorsprong te verdubbelen, maar een mooi schot vloog binnenkant paal terug het veld in. De kansen in de 1e helft waren aanwezig, het spelbeeld was nog niet sprankelend.

De 2e helft was het DFC die dicteerde en op zoek ging naar meer doelpunten. De na rust ingebrachte Rick ( overigens gele kaart na 1 minuut ) vuurde op doel en de keeper moest redding brengen. Een open kans voor leeg doel werd door Yassine niet benut. Enkele minuten later revancheerde hij zichzelf door als een volleerd alpine skier langs 4 man te slalommen en ook de keeper het bos instuurde. Dit was een sublieme goal, 2-0. Terwijl Rhoon nog stond na te denken hoe hij dit voor elkaar kreeg, tikte hij een minuut later de 3-0 binnen. DFC kreeg meer kansen om verder uit te lopen maar benutte deze niet. Rhoon wist het aluminium boven Daniel nog te testen, maar hij slaagde er in een clean sheet te noteren.

” Een zakelijke overwinning van DFC”, zoals trainer Danny Slegers het omschreef. ” DFC bracht te weinig power in het begin, en benutte te weinig de ruimte. We hadden veel meer kunnen en moeten scoren”, aldus Danny.

Maar voorlopig staan we ongeslagen aan kop, en die punten pakken ze ons niet meer af.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com