Jan Klijnjan ( 77 jaar) overleden

17 juni 2022 275x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Jan Klijnjan ( 77 jaar) overleden
Jan Klijnjan ( 77 jaar) overleden

Zojuist bereikte ons het trieste nieuws dat Jan Klijnjan op 77-jarige leeftijd is overleden. Jan maakte op 16-jarige leeftijd reeds zijn debuut voor DFC in het betaalde voetbal.

Dat Jan Klijnjan talentvol was bleek wel uit het feit dat hij de eerste speler was die international werd terwijl hij niet actief was in de eredivisie. In totaal zal hij 11 interlands spelen. Voor DFC speelde hij 5 maal in het oranje shirt. In 1968 kon Jan uit meerdere topploegen kiezen, oa Feyenoord en Ajax waren in de race, maar Jan koos ervoor om voor Sparta te gaan spelen. In die 5 jaar op het Kasteel, speelde Jan ook nog 6 interlands. De bijnaam Kanon van het Kasteel krijg hij vanwege zijn verwoestende schot. 

Ajax ondernam in 1973 nogmaals een poging om Jan als opvolger van Johan Cruijff naar de hoofdstad te halen, maar wederom koos Jan zijn eigen pad en ging in Frankrijk voetballen voor Sochaux. De laatste 2 jaar in zijn actieve voetbalcarriere was hij terug op Dordtse bodem bij FC Dordrecht.  De huidige voorzitter van DFC , Anne Evers , speelde in die jaren nog samen met Jan.

Trainer Piet de Visser zag op jonge leeftijd al de kwaliteiten van Jan en wist het zeker. Naast Johan Cruijff was dit de beste speler in Nederland die hij ooit heeft gezien. 

In 2019 besloot DFC om Jan te eren door hem op te nemen in de Hall of Fame in de kantine.  Voorzitter Anne Evers sprak de warme woorden :  ,Jan is van enorme waarde voor de club geweest. Hij was de eerste speler die niet op het hoogste niveau speelde en toch het Nederlands elftal haalde. Op deze manier wordt hij voor altijd herinnerd.”   Tevens is Jan de laatste speler van DFC geweest die, als speler van DFC, een international werd.

Met het heengaan van Jan verliest de club niet alleen een van de beste spelers uit de geschiedenis van DFC, maar ook een graag geziene gast op onze club.

Wij wensen de familie alle sterkte toe met dit enorme verlies.

De crematie zal in besloten kring plaats vinden.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com