In memoriam Jan van Sluysdam ( 82 jaar )

19 april 2022 367x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor In memoriam Jan van Sluysdam ( 82 jaar )
In memoriam Jan van Sluysdam ( 82 jaar )

Op 82-jarige leeftijd is Jan van Sluysdam overleden. Van 1958 tot en met 1977 speelde hij onafgebroken in het eerste elftal van DFC. Van Sluysdam maakte onder trainer Piet de Visser met onze vereniging het kampioenschap in de tweede divisie B mee. Eén jaar later gevolgd met de promotie naar de eerste divisie, dankzij een goal van Van Sluysdamindecruciale wedstrijd in Breda tegen Baronie: 0-1.

Voor DFC heeft Van Sluysdam de meeste competitiewedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Welgeteld 321 met 46 doelpunten achter zijn naam. Op 8-jarige leeftijd, in april 1948, gaat Jan van Sluysdam zijn eerste wedstrijdjes voor DFC spelen. Hij staat dan aan het begin van een imposante sportieve carrière. Op 31 augustus 1958 maakt Van Sluysdam zijn debuut in DFC 1 onder trainer Leo Veldhuis, die niet veel later wordt opgevolgd door Franz Rybicki. Hij komt in een elftal terecht met onder anderen doelman Harry Hentenaar, Freek Bellaard, Kees van den Bosch, Piet Punt en Koos Schaap. In zijn eerste de beste optreden tegen Alkmaar scoort Jan van Sluysdam direct twee keer. Hij staat dan nog als aanvaller opgesteld. Van nog grotere waarde voor DFC wordt hij als Van Sluysdam tot middenvelder wordt omgeturnd. Zijn kopkracht wordt door de tegenstanders gevreesd. Als het betaald voetbal in 1972 wordt verlaten blijft Van Sluysdam DFC’er door zijn wedstrijden bij de amateurs te spelen. In het seizoen 1974-1975 resulteert dat in een kampioenschap in de vierde klasse G, met een promotie naar de derde klasse. Zijn laatste voetbaljaren slijt Van Sluysdam bij Wieldrecht

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com