in memoriam : Cas Wegman ( 90 jaar )

12 april 2022 296x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor in memoriam : Cas Wegman ( 90 jaar )
in memoriam : Cas Wegman ( 90 jaar )

Na een kortstondige opname in het Albert Schweitzer ziekenhuis is Cas Wegman, oud-speler en trainer van DFC, op 10 april overleden. Hij bereikte de respectabele leeftijd van 90 jaar.

Als achtjarig jongetje begon hij zijn wedstrijdjes bij onze club te spelen. In welk elftal Cas Wegman in de jeugd dan ook speelt, het levert vrijwel altijd een kampioenschap op. Al op zijn veertiende jaar komt hij voor het hoogste jeugdelftal van DFC uit. In de A-junioren. Een geboren voetballer is hij niet, maar wel een type speler met een nooit aflatende ijver, volhardend in een goed resultaat en iedere training serieus nemend. Bij de senioren komt Cas in het tweede elftal terecht. In een periode dat de hoofdmacht regelmatig tegen de eredivisie aanleunt. Voetbal is Cas Wegman zijn grootste hobby, zelfs zo groot dat hij zich in het trainerschap wil verdiepen. Op aanraden van de toenmalige jeugdvoorzitter bij DFC, Dirk van der Linden. Wegman komt zodoende terecht op de cursus tot opleiding voor docent in de jeugdleiding. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij het accountantskantoor Ouwerkerk, later gevolgd met een dienstverband bij de verzekeringsmaatschappij RVS in Rotterdam. Bij DFC wordt zijn inzet en kennis gewaardeerd. Met name door trainer Leo Veldhuis, die onder zijn supervisie de training van het derde en vierde elftal aan Cas toevertrouwd. Drie diploma’s als trainer heeft hij al in zijn bezit als hij door de KNVB afdeling Dordrecht wordt gevraagd om de jeugdleiders van de verschillende Dordtse clubs van advies te voorzien. Op basis van de cursussen, die Cas Wegman onder anderen in Utrecht heeft gevolgd met Joop Brand en Hans Kraay. Met vele clubs haalt hij als trainer vervolgens kampioenschappen. Bij RKAVV in Leidschendam, Alblasserdamen SV Nieuwkoop. Ook heeft Cas Wegman in het Dordtse Oranje Wit, Dubbeldam en DBC getraind. DFC in het seizoen 1978-1979

Wij wensen de familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com