Even nader kennismaken met …… Ivo Jansen

22 maart 2022 302x bekeken, 1 reactie »
Even nader kennismaken met …… Ivo Jansen

DFC, Oranje Wit, Drechtstreek, Oranje Wit en weer DFC. Dat zijn de clubs die door de bloedbanen van Ivo Jansen (59) lopen. En ook bij zijn zoon Daniël, de keeper van ons eerste elftal. Ze zijn onafscheidelijk. De één volgt de ander. Sinds een paar jaar is Ivo Jansen weer een vertrouwd gezicht bij DFC. Als lid van de technische commissie voetbalzaken. Bij de senioren, samen met Arie Delmotte. Ivo Jansen is daardoor nauw betrokken bij het eerste en tweede elftal. “Ik vind het zelf fantastisch om zo tussen de jongens te staan”, meent hij uit de grond van zijn hart. Niets is hem teveel: met het spelersbeleid, het onderhouden van de contacten met de trainers, het regelen van vriendschappelijke wedstrijden en het organiseren van het DFC-toernooi. Misschien kan hij gekscherend zelfs wel de t.d., de technisch directeur, van de club worden genoemd. Door Ivo Jansen worden ook de contacten met RCD, FC Dordrecht en de amateurs van FC Dordrecht over de veldverdeling op het sportcomplex aan de Krommedijk c.q. Reeweg Oost onderhouden. Tot zover de introductie, als inleiding voor een gesprek met Ivo Jansen. Alweer enige tijd terug op het oude nest, nadat zijn zoon Daniël zich als jochie inhet grijze verleden als eerstejaars D-pupil bij DFC aanmeldde.

Hoe ben je tot dusverre de corona-crisis doorgekomen? “In het begin was het niet vervelend dat er eventjes niet gevoetbald werd, maar daarna ga je de contacten binnen DFC toch missen. Met uitsluitend nog appen en door elkaar te bellen. Het is goed dat er nu weer wat meer kan.”

Wat vind je dat er goed gaat bij DFC? “Er zit bij DFC een bestuur dat een duidelijke visie heeft. Voor ogen heeft waar de club naar toe moet. Ik denk ook dat onze trainer Danny Slegers voor DFC heel belangrijk is, na het overlijden van Paul Pluimert. Ik kan een diep respect voor hem opbrengen.”

Wat kan er verbeterd worden bij DFC? “Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend wat de vrijwilligers voor de club willen doen. Daar mag best meer waardering voor worden opgebracht.”

Ben je tevreden met de aanleg van het kunstgrasveld? “Het kunstgrasveld is een enorme stap voorwaarts. Heel belangrijk voor de club. Voor de jeugd, voor alle spelers. Er kan nu altijd worden gespeeld.”

Wat zou er nog verbeterd moeten worden aan de accommodatie? “We hebben inmiddels een oude accommodatie, die op dit moment met de beste bedoelingen wordt onderhouden, maar waar wel een frisse wind doorheen moet.”

Stel de crisis is voorbij. Wat moet er als eerste bij DFC georganiseerdworden? “Welk feest wij gaan vieren, de oudere mensen moeten erbij worden betrokken. Ze hebben angst om over de corona-drempel te komen. Deze groep moet verbonden blijven met DFC.”

Op welke wijze kan DFC nog meer voor de jeugd gaan betekenen? “Ik vind dat de jeugd bij ons veel meer body moet krijgen. Ik denk dat het goed zou zijn als er een jeugdcoördinator komt, iemand die een brug vormt voor het hoogste jeugdelftal met de senioren.”

Is er voldoende voetbalsfeer bij DFC? “Qua faciliteiten om meer mensen te trekken staat de tijd een beetje stil. Dat kan beter. Bij de senioren zijn er leuke contacten. Na de training blijven we vaak in de kantine hangen. Met de spelers van de selectie. Als een gezellige familieclub.”

DFC een gezelligheidsvereniging of een club met sportieve ambities? “Dit kan samengaan, vind ik. Sportieve ambities moeten er ook zijn, maar niet ten koste van de gezelligheid.”

Heb je zelf nog iets toe te voegen? “Ik moet zeggen dat ik hoop dat Daniël nog jarenlang voor DFC keept. Ik wil mijn eigen zoon graag zien spelen..

1 reactie

  1. Hans Morks 22 maart 2022 om 18:02 -

    Positief verhaal

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com