DFC geeft de punten weg.

5 maart 2022 214x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC geeft de punten weg.

Er was DFC vandaag veel aan gelegen om de neerwaartse spiraal om te buigen en dacht in Perkouw een geschikte tegenstander te treffen. Perkouw is nl de rode lantaarn drager maar behaalde de afgelopen weken opvallende resultaten tegen top teams. DFC kwam bedrogen uit en mocht na afloop zelfs blij zijn met een punten deling.

DFC schoot uit de startblokken vanaf het 1e fluitsignaal en zette de tegenstander volledig onder druk en domineerde het 1e kwartier. Al na 2 min spelen raakte Rubin de lat en DFC trok het initiatief naar zich toe. De beloning volgde na 7 min spelen. Een snel genomen corner van DFC werd goed voorgegeven en John wist de bal in het net te koppen. 1-0 voor DFC. Op dat moment een terechte voorsprong. Het gehele 1e kwartier was DFC op de speelhelft van Perkouw te vinden. Helaas werd deze omsingeling niet verder uitgedrukt in doelpunten. Na het 1e kwartier zakte DFC in en hielp het de tegenstander om in de wedstrijd te groeien. Het restant van de 1e helft was DFC de controle kwijt en hielp het de tegenstander in het zadel. Waar het publiek eerst dacht aan een grotere voorsprong voor DFC, werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

De2e helft werd Perkouw brutaler en proefde men dat er hier meer viel te behalen. Daniel moest al snel handelend optreden. Na 20 minuten spelen viel dan toch de 1-1.Waar DFC dacht aan buitenspel, en grensrechter Cees van Woerkom ook duidelijk dit signaal aangaf, was de scheidsrechter van dienst niet van plan hierin mee te gaan. Eerlijk is eerlijk, DFC riep dit moment ook zelf over zich af. Het voetbalde tegen zichzelf en was met allerlei zaken bezig ,behalve voetbal. De betere kansen kwamen zelfs nog van Perkouw en DFC mocht in de handen knijpen dat er een puntendeling uitrolde. Met een beetje meer scherpte van de tegenstander had DFC gewoon het deksel op de neus kunnen krijgen. Na afloop was de teleurstelling dan ook duidelijk waarneembaar op de gezichten van de DFC trainers.

Trainer Danny Slegers gaf aan dat de puntendeling volledig terecht was, en we inderdaad in de handen mochten knijpen dat we niet op een nederlaag getrakteerd werden. Danny : ” Het 1e kwartier waren we volledig dominant. We hadden ook de intentie om vandaag de 3 punten te pakken, maar het liep anders dan gedacht.” Zijn rechterhand Leon vd Sluijs was duidelijk in zijn nabespreking. ” We lopen weer te ver achteruit. Als het niet anders kan, schop die bal gewoon de N3 op maar ga niet lopen pingelen achterin. Dit is een terugkerend beeld de laatste weken.”

De beide trainers waren het over 1 ding eens. We zijn doodziek van een gelijkspel tegen de nummer laatst. We waren teveel bezig met randverschijnselen ipv de focus op de wedstrijd te houden.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com