DFC blameert zichzelf in fouten festival.

19 februari 2022 192x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC blameert zichzelf in fouten festival.

De lang verwachte herstart van de competitie is uitgelopen op een deceptie. De gedeelde nr 2 van de ranglijst was geen schim van ploeg van voor het corona tijdperk en droop af met de staart tussen de benen. 6-2 verlies.

Bij DFC maakte Tim In T Veld zijn debuut in competitie verband en had de ondankbare taak Daniel Jansen te vervangen. Hardinxveld staat ook hoog op de ranglijst en dat was niet voor niets. Het was nl Hardinxveld die het initiatief compleet naar zich toe trok en hier kreeg DFC geen grip op. Na 8 min spelen had Tim al 2 x handelend op moeten treden maar een schot van afstand was hem te machtig en DFC keek naar een 1-0 achterstand. Het was pas na bijna 20 minuten spelen dat DFC de 1e kans kreeg maar deze vrije trap verdween hoog over. Tot aan het half uur moest Tim wederom enkele malen zijn kunsten laten zien en wist met zijn optreden een grotere achterstand te voorkomen. Het middenveld van DFC liet vandaag een verre van solide partij zien en grossierde in fouten en verkeerde inschattingen. Dit resulteerde in de 2-0 na 31 min spelen. Eindelijk was DFC wakker en ging voetballen. In de 33e en 35e minuut kwam DFC tot scoren door Calvin van der Holst en Okan Arslan. 2-2. Helaas voor de Dordtse ploeg duurde deze fase slechts 8 minuten en moest het door wederom een persoonlijke fout voor rust nog de 3-2 slikken.

Met het inbrengen van Leroy Rubio in de 2e helft hoopte trainer Danny Slegers een ander DFC te zien. Maar die hoop was reeds na 6 min vervlogen. De terecht toegekende strafschop was geen moeite voor Hardinxveld en het verschil was weer groter , 4-2. DFC bleef strijden tegen zichzelf. Dit kwam het beste tot uiting door in 1 minuut, 2 x open huis te spelen. Deze cadeaus werden gretig aangepakt en de meegereisde DFC supporters keken met het schaamrood op de kaken naar het scorebord, wat 6-2 vermeldde. En dan was er nog ruim 25 min te spelen. Het inbrengen van Lowell Barends had ook niet het gewenste effect, en hij mocht van geluk spreken dat de goedleidende scheidsrechter hem al niet naar de kleedkamer verwees binnen enkele minuten. Dat deze rode kaart alsnog kwam, echter in de vorm van 2 x geel, was vanaf de zijkant duidelijk zichtbaar. Na90 minuten was het gelukkig klaar.

DFC speelde een zeer slechte wedstrijd, maar het zal de tegenstander te kort doen door alleen DFC de schuld te geven. Want Hardinxveld toonde eens te meer aan tot de kanshebbers te horen om de titel. Een zeer goede ploeg.

Trainer Danny Slegers kon na afloop niet anders concluderen dat DFC de doelpunten wel heel makkelijk weg gaf door persoonlijke fouten. DFC liet geen slim voetbal zien en dan wordt je door een sterk Hardinxveld afgemaakt.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com