DFC 8 – EMMA 3

15 februari 2022 175x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 8 – EMMA 3

Na vorige week hard onderuit te zijn gegaan bij de nummer 3 van de ranglijst (Hardinxveld) wisten we dat er vandaag tegen de nummer 2 weer een nieuwe uitdaging op ons te wachten stond. Na het verontrustende bericht van Chaïm dat hij zelfs naalden in zijn been liet plaatsen om fit te zijn voor deze derby, wisten wij dat de messen geslepen waren. Na aankomst op het sportpark, zagen wij gespannen koppies. Waar in de kleedkamer normaal vele grapjes worden gemaakt, was het nu doodse stilte. Iedereen maakte zich klaar om er alles uit te halen vandaag. Na de warming-up op een echt “knollenveld” wisten we dat het een gekke wedstrijd kon gaan worden. Na tien minuten werd dit direct duidelijk. Steven moest wennen aan het veld en speelde de bal net iets te kort terug op onze keeper/routinier Jeroen. De Emma spits wist hier optimaal van te profiteren, 0-1 op het scorebord. DFC ging hierna op jacht naar de aansluitingstreffer. De intensiviteit lag erg hoog en er werd bij vlagen goed voetbal op de mat gelegd. Er volgde al snel een grote kans voor DFC, Willem wist via een voorzet vanaf de zijkant, de bal tegen de lat te plaatsen. Hierna volgde een scrimmage voor het goal, waar de lat DFC weer in de weg stond. Tegen de verhouding in was het toch Emma dat door een goede individuele actie de 0-2 op het scorebord noteerde. Net voor tijd was het ook even schrikken, doordat de scheids niet floot voor een overtreding en er drie spelers op ons goal konden doorlopen. Gelukkig stond Bas goed gepositioneerd en kon het schot toucheren, zodat de goed keepende Jeroen de bal makkelijk over kon tikken. Net voor rust kon de Emma spits door een goede steekbal zo doorlopen, gelukkig werd ook deze aanval onderbroken door een slimme Italiaanse overtreding (shirt vasthouden) en een correcte sliding. Zo voorkwam Bas dat wij niet met 0-3 de kleedkamer in gingen. Er was nog van alles mogelijk en gingen dus met volle moed de 2e helft in. De intentie was direct zichtbaar op het veld. De keeper van Emma kwam goed voor de dag, en had een geweldige redding op de kopbal van Maurice. Dit was dus ook degene die het laatste kwartier het vuurtje bij het team deed aanwakkeren, wat resulteerde in een slotoffensief. Het was dus ook Maurice die vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer tegen de netten werkte, yess! 1-2 en er is nog iets mogelijk. Jammer genoeg was vijf minuten net te kort om er nog een gelijkspel uit te halen maar het veldspel en de inzet bied perspectief de komende wedstrijden.Wij hebben de vele supporters (bedankt hiervoor) een leuke en spannende pot voetbal laten zien, op een koude doch zonnige zaterdagmiddag.Op naar de komende wedstrijd, uit tegen De Zwerver, waar ons weer een uitdaging te wachten staat.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com