Nabeschouwing kelderklasseduel DFC 8 – Drechtstreek 8

29 januari 2022 320x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Nabeschouwing kelderklasseduel DFC 8 – Drechtstreek 8

Liefhebbers van oogstrelend voetbal kwamen zaterdagmiddag na het zien van de wedstrijd DFC 8 tegen Drechtstreek 8 van een koude kermis thuis. In een absoluut kelderklasse-waardig duel trokken 22 voormalige gladiatoren vol goede bedoelingen, na een flinke periode van gedwongen afwezigheid, weer ten strijde. Maar het mocht helaas niet baten: alsof het roest op knieën en wat achtergebleven oliebollenvet op de heupen nog niet hinderlijk genoeg waren, stond er ook nog een behoorlijk straffe wind over het zompige ‘B-veld’ aan de Dordtse Reeweg-Oost, wat het spel van beide partijen zeker niet ten goede kwam.

Een goed verstaander had natuurlijk voor aanvang van de wedstrijd al begrepen hoe de middag zich later zou gaan ontvouwen.

  • Tante C had de afgelopen week de selectie van de rood-witten al fors uitgedund (figuurlijk gesproken) door een aantal vaste lieden uit te schakelen;
  • Nog voordat het eerste fluitsignaal had geklonken kon de eerste bal alweer uit de sloot worden gevist; en
  • Tot overmaat van ramp had onze weergaloze vlaggenist van dienst (Erwin ‘de broer van’) wel een stok, maar geen vlag, tot zijn beschikking.

Onder leiding van de uitstekend leidende arbiter (Ferdy, waarvoor dank) probeerden beide equipes er desondanks nog wat van te maken. Omdat de gastheren verzuimden enkele opgelegde kansen binnen te werken, bleef ook de tegenstander hard werken en wisten zij zelfs ondanks de tegenwind zeer gevaarlijk uit te breken. De spits van Drechtstreek bleek gelukkig niet tegen de druk van onze uitstormende doelman opgewassen en wist het speeltuig in de beste kans van de 1e helft tot afgrijzen en verbazing van zijn medespelers over het Dordtse doel te plaatsen.

Teleurgesteld over het niet kunnen profiteren van het voordeel van de meewind werd de kleedkamer opgezocht. Vol goede moed en onder het genot van een overheerlijk en helend bekertje thee werd aldaar een nieuw strijdplan opgesteld, hetgeen na de hervatting zich al vrij snel begon uit te betalen. Maurice wist eindelijk een keer aan de Papendrechtse buitenspelval te ontsnappen en tikte beheerst de 1-0 binnen na een steekpass van Daniel.

Een misverstand in de DFC-defensie zorgde haast nog voor een snelle gelijkmaker, maar de ingevallen stoïcijnse scheidsrechter (Piotr, waarvoor dank) floot zijn ploeg adequaat te hulp. Wakker geschud door deze waarschuwing nam DFC daarna gelukkig weer het heft in eigen handen.

Een onvoorspelbare voorzet (?) vanaf de linkerflank door onze ruwe diamant Chaim plofte tot verbazing van vriend en vijand zomaar bij de 2e paal binnen, waardoor de marge verdubbelde. Daniel vernielde, kort na de vorige goal, het laatste sprankje overgebleven hoop bij de ‘erwtenpellers’ door met een droge schuiver de 3-0 op het bord te zetten.

De eindstand werd bepaald door de betrouwbare Krzysztof die zijn goede wedstrijd en harde werken met een ietwat gelukkig schot bekroonde met een goal. Eindresultaat: 4-0 voor DFC en de ontonkombare dramatische douches in het clubgebouw.

Słowa podziękowania należą się wszystkim, którzy dzisiaj ponownie przybyli nam na ratunek!

Volgende week treffen we in Hardinxveld een tegenstander van een ander kaliber. De thuiswedstrijd eindigde toen in 3-3. Kansloos zijn we aan “de Sluisweg” dus zeker niet, maar dan moet het wel een tikkie beter mannekes.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com