De jeugd heeft weer winterstop, hoe staan we ervoor?

23 december 2021 311x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor De jeugd heeft weer winterstop, hoe staan we ervoor?
De jeugd heeft weer winterstop, hoe staan we ervoor?

In mijn eerdere berichtgeving bij de start van het nieuwe seizoen, sprak ik de hoop nog uit dat we weer zouden terugkeren in de normale situatie met publiek langs de lijnen, helaas heeft dit door de bekende oorzaken niet zo mogen zijn. Ondanks de laatste weken zonder training, heeft de jeugd gelukkig wel de 1e helft van het seizoen kunnen uitspelen. Maar ideaal is het allemaal niet.

We zijn het seizoen begonnen met een geweldige Super Sunday. Een genot om onze jeugd leden te zien genieten met elkaar op ons hoofdveld met allerlei spellen. Ook zien we een mooie groei bij onze jongste jeugdgroep. De kabouters hebben in de personen van Raoul en Maarten 2 nieuwe enthousiaste trainers gevonden, de JO7 is vanuit de kaboutergroep doorgestroomd naar echte wedstrijden op zaterdag, en lopen er door enkele sponsors volledig aangekleed bij. Bij de andere jeugd zien we dat de leden aantallen stabiel blijven. Helaas heeft onze JO17 tot op heden geen vaste trainers, ondanks de inspanningen van de Jeugd TC. Dit wordt voorlopig opgepakt door de JO19 trainers, en daar zijn we hen zeer dankbaar voor. Maar er MOET zsm een trainer voor de JO17 komen. Wellicht iets voor U als U dit leest ??? Handjes zijn altijd welkom, want de groep mensen die zich nu met de jeugd bezig houden is gewoon te klein. We zijn op de achtergrond ook bezig om ouders wellicht een verplichting op te gaan leggen om zich in te gaan zetten voor de club, want wij doen het voor uw kind !!!

Als U onlangs nog op ons complex ben geweest, kan het U niet zijn ontgaan… het nieuwe kunstgrasveld. Wat zijn wij hier enorm blij mee, want dit vergroot de mogelijkheden voor trainingen en wedstrijden. Ook positief om te vermelden is dat de paaskamp organisatie op volle toeren draait, laten we hopen dat we dit jaar wel op pad mogen met de DFC jeugd.

Het jeugdplan heeft helaas door allerlei omstandigheden nog niet de aandacht gekregen die we hadden gehoopt. We streven ernaar om dit echt te gaan realiseren, maar ook hier geld… we kunnen het met deze kleine groep mensen niet voor elkaar krijgen. STA OP EN HELP JOUW CLUB !!! Voor de ontwikkeling van de jeugdtrainers was een samenwerking met de KNVB aangegaan. De opkomst was helaas zodaning laag dat we deze hebben moeten afzeggen, een gemiste kans voor onze jeugd afdeling, en laten we hopen dat we een herkansing krijgen van de KNVB.

Al met al gebeurd er een boel binnen de jeugd van DFC. Goede dingen en minder goede dingen. We zijn nog steeds aan amateurclub en geen profclub.

Helaas heb ik ook een mindere mededeling. Alhoewel nog niet officieel benoemd via de ALV, ben ik opgestaan om als nieuwe jeugdvoorzitter mijn club te willen helpen. Ik heb het besluit genomen hiermee te stoppen. Een verschil van inzicht met het bestuur, ligt hieraan ten grondslag. Een ieder die mijn kent, weet dat ik dit niet zomaar doet. En het doet ook pijn om deze beslissing te nemen. Ondanks dat ik niet langer jeugdvoorzitter ben, zal ik mij in blijven zetten voor mijn club en de jeugd in het bijzonder.

Verder rest mijn een ieder prettige feestdagen toe te wensen,en hopelijk in goede gezondheid elkaar weer te treffen in het 2e gedeelte van het seizoen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com