Van de jeugdvoorzitter : De bal gaat weer rollen.

29 augustus 2021 364x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Van de jeugdvoorzitter : De bal gaat weer rollen.
Van de jeugdvoorzitter : De bal gaat weer rollen.

De laatste dag van de schoolvakantie, morgen gaat het normale leventje weer beginnen voor een ieder. Zo ook het voetballeven. Afgelopen week zijn de meeste jeugdteams al begonnen, hetzij nog niet geheel compleet. Maar vanaf deze week hebben wij de velden weer vol met spelers die weer klaar zijn voor een nieuw seizoen. En wat kijken we met elkaar uit naar een normaal seizoen. Een seizoen met elke zaterdag een wedstrijd, publiek langs de kant, sportieve strijd tegen andere clubs. Het seizoen 21/22 moet weer de omslag zijn naar een normaal voetbalseizoen.

Waar de teams genoten van een heerlijke vakantie periode, is de jeugd tc de gehele zomer druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De start van een seizoen gaat namelijk niet vanzelf. De team indelingen worden besproken, materiaal moet worden verzorgd, trainingstijden afstemmen ( zeker nu een grote klus omdat we tijdelijk een veld missen ), kleding moet weer besteld worden. Allemaal randzaken waar men niet bij stilstaat. Maar waar wel ontzettend veel tijd in gaat zitten.  Zodat uw kinderen van start kunnen in het nieuwe seizoen. De mensen die zich hier mee bezig houden doen dit op de achtergrond maar zijn onmisbaar !!

Graag wil ik U uitleggen wat er achter de schermen allemaal gebeurd bij DFC. Zoals bekend willen wij bij DFC groeien met de jeugd. De afgelopen periode zijn er al veel nieuwe jeugdleden bij gekomen, die binnenkort allemaal een DFC trainingspak ontvangen als welkomstcadeau. Als club willen wij groeien maar wel op een gestructureerde wijze. Vandaar dat wij het jeugdbeleidsplan dit seizoen gaan evalueren en actualiseren. Het jeugdbeleidsplan moet zorg dragen dat alles binnen de jeugd op voetbaltechnisch niveau is vastgelegd en de leidraad vormen om de jeugd van DFC de begeleiding te bieden die zij verdienen. Een belangrijk onderdeel daarvan is ontwikkeling van de jeugdtrainers. Ik ben dan ook bijzonder verheugd om U te mogen melden, dat DFC gaat samenwerken met de KNVB om de ontwikkeling van de jeugdtrainers in werking te zetten dit seizoen. Een belangrijke stap binnen de jeugdafdeling.

Alle jeugdtrainers zijn dit seizoen duidelijk zichtbaar. Afgelopen seizoen hebben wij, mede door onze sponsor Draaijer Turbo service, de trainers kunnen voorzien van nieuwe kleding. Niet alleen het gesponsorde trainingspak, maar ook een nieuw zomer tenue, en winterjas. Dus in alle jaargetijden zijn wij duidelijk te zien.

Een dag om alvast te noteren is 12 sept, Super Sunday bij DFC. Die dag bieden wij een voetbalclinic aan die wordt verzorgd door de voetbalschool 5StarsSkills. Deze dag is niet alleen voor de leden, een ieder is welkom om te komen kijken bij DFC. En zelf te ontdekken dat DFC de club is waar uw kind wilt komen voetballen. Voor meer info over deze dag kunt U de website van DFC raadplegen.

Voor de jo17 zoeken wij nog een trainer, als U informatie hierover wilt, neem dan eens contact op met Patrick vd Wetering ( 06-51814094 ). Ook bij de jongere jeugd zijn hulptrainers altijd welkom. 

Helpende handjes zijn sowieso altijd welkom. Wij zoeken nog een gastheer/vrouw voor de zaterdag ochtend. Dit kan natuurlijk ook in de vorm van een rouleerschema. Iets voor U ??

Het C veld is inmiddels verdwenen en de planning is dat er op 15 okt een schitterend nieuw kunstgras veld verschijnt. Ook deze ontwikkeling is goed voor de club.

Dit seizoen gaan wij natuurlijk ook de neven activiteiten weer oppakken. Zo zullen we de Halloween weer gaan organiseren, hopen we weer een dartpijl richting het bord te mogen gooien, zullen de winterspelen weer op de agenda staan, en gaan we weer on tour naar Loon op Zand om ons befaamde paaskamp te organiseren. Want DFC is meer dan alleen voetbal !!

Zoals U ziet, de jeugd tc heeft niet stilgezeten de afgelopen periode. Als jeugdvoorzitter ben ik dan ook bijzonder trots om deel uit te mogen maken van deze groep mensen. Om gezamenlijk zorg te dragen dat uw kind bij DFC lekker kan voetballen. Ik hoop U dan ook binnenkort weer te mogen verwelkomen bij DFC langs de lijn. 

De jeugd heeft de toekomst…. en dat is natuurlijk bij DFC.

MvG

Arno van Wijnen, Jeugdvoorzitter DFC.

 

 

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com