Bericht vanuit de Jeugd.

18 juni 2021 397x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Bericht vanuit de Jeugd.
Bericht vanuit de Jeugd.

Nog 2 weken te gaan, en dan zit het seizoen 2020/2021 er alweer op. Een vreemd seizoen, waarin wij zijn gestart met wedstrijden in september, maar ook snel alweer moesten stoppen ivm Corona. En toch sluiten we gelukkig af zoals een voetbalclub dat hoort te doen, met voetbal wedstrijden.

Ondanks alle maatregelen is DFC er toch in geslaagd om de jeugd zoveel als mogelijk te laten voetballen. De trainingen doordeweeks mochten onder voorwaarden doorgaan. Die mogelijkheid werd flink benut. De opkomst op trainingen was zeker hoog te noemen. En daar zijn we als club trots op. De jeugd TC heeft op de zaterdagen gezorgd voor een alternatief programma. Onderlinge wedstrijden, zeskampen, voetbalschool programma, 4×4 wedstrijden, viswedstrijd, zomaar enkele voorbeelden waarin we toch gezorgd hebben dat de jeugd bezig bleef op zaterdag. Gelukkig was ook daar een hoge opkomst te zien. Naarmate de tijd verstreek werd de animo hiervoor wat minder, maar dat is ook logisch. Wij willen echte wedstrijden spelen. De regio cup biedt uitkomst, en zodoende gaan wij op zaterdag weer het veld in.

Als club zijn wij groeiende, en dat is zeker bij de jongste groepen te merken. De leden aanwas is een mooie bekroning op al het werk dat de trainers er in stoppen. De kabouters zijn daar het beste voorbeeld van. Selectie spelers die op zaterdag de kabouters onder hun hoede nemen, met in het begin 3 kabouters. Op dit moment bestaat die groep uit 14 spelers, en staan enkele te trappelen om te starten met hun voetbal carriere. De JO7 is dit jaar gestart met echte wedstrijden. En zijn daar heel fanatiek in. Voor de JO8 was er dit seizoen de verandering van een groter veld en grotere doelen. Die aanpassing werd zonder moeite gedaan en in de regio cup is deze groep op weg naar de beker. Onze JO10 teams spelen al enkele jaren samen, en wat daar opvalt is dat er steeds meer voetbal in de teams komt. JO11 is een team met een verdeling tussen jongens en meisjes. Dit was zeker wennen, maar ook hier zien wij verbetering in het niveau komen. JO13 is ook al jaren bij elkaar, en dat is te zien in het samenspel. Bij de JO17 waren er enkele personele problemen, maar dit werd goed opgepakt door de trainers. Onze hoogste jeugdteam, de JO19, levert aankomend seizoen enkele spelers af bij de 2e selectie, en dat is als club zeker ons streven.

Dat wij als club willen we groeien met de jeugd is een feit. DFC gaat hier de komende jaren flink in investeren. Later zullen wij als club hier meer duidelijkheid over verschaffen, want er zijn gesprekken gaande om dit plan uit te gaan werken.

Voor het nieuwe seizoen hebben wij goed nieuws op trainersgebied. Al onze jeugd trainers hebben aangegeven ook het nieuwe seizoen weer bechikbaar te zijn voor DFC. Voor onze hoogste jeugdteam hebben we een nieuwe trainer weten vast te leggen. Rob van Es zal onze JO19 gaan begeleiden. Als club zijn wij zeer blij met zijn komst. Zijn ruime ervaring als jeugdtrainer is zeker welkom.

Naast de voetbalactiviteiten was DFC ook aktief naast het veld. Ons kamp moesten we verplaatsen van Pasen naar Pinksteren. De locatie werd ons eigen complex. Dit was zeker een gok, maar was heeft deze gok goed uitgepakt. Met als resultaat een geweldig jeugd weekend. Zoals alleen DFC dat kan. De aanmeldingen voor Pasen 2022 komen al binnen en ook gaan wij weer op locatie, naar Loon op Zand.

De jeugdleiders/trainers lopen dankzij sponsor Draaijer Turbo Service allemaal verzorgd rond in een nieuw trainingspak.

 

Is alles dan rozengeur en manenschijn? Helaas niet. Ook deze punten moeten we zeker benoemen. We komen zeker handjes tekort. De groep trainers/ leiders/ jeugd TC doet ontzettend goed werk, heel veel werk. Maar velen hebben dubbele functies, sommigen zelfs meer dan dubbel. We kunnen hier echt de hulp van ouders gebruiken. Als u gevraagd wordt of u bereid ben te helpen, denk dan even goed na voor wie wij het doen… het gaat om uw kind. Zeg eens ja als U gevraagd wordt om te helpen bij onze jeugd !!!

Helaas zien wij ook dat sommigen kinderen de normen en waarden die wij als club nastreven , soms niet zo nauw nemen. Dit is een punt waar wij als club boven op blijven zitten. Een ieder jeugdlid moet zich prettig voelen bij DFC. Als club staan wij het niet toe, dat sommigen dit proberen te verpesten voor anderen. In het nieuwe seizoen zullen wij de normen en waarden nogmaals verduidelijken aan de ouders, maar ook aan de kinderen. Normen en waarden zijn voor DFC zeer belangrijk.

Nog 2 weken en dan is het dus zomerstop. In de zomer gaat de gemeente hard aan de slag om op ons complex een nieuw kunstgras veld aan te leggen. Helaas is dit niet klaar voor de start van de nieuwe competitie, maar hier is reeds een plan voor opgesteld.

Zoals U kunt lezen, een bewogen jaar waarin toch veel is gebeurd binnen de jeugd van DFC. Ik zal graag een ieder die hieraan heeft bijgedragen willen bedanken voor hun inzet en tijd.

Voor mij persoonlijk ook een apart jeugdjaar, Ik mag in de voetsporen treden van velen grootheden die DFC heeft gehad als jeugdvoorzitter. De kennis van deze voorgangers zal ik zeker gaan benutten om ook in het nieuwe seizoen weer voor onze club klaar te staan.

Voor nu een prettige vakantie toegewenst, en we hopen elkaar weer in het nieuwe seizoen in goede gezondheid te ontmoeten.

 

Een sportieve groet,

 

Arno van Wijnen

Jeugdvoorzitter DFC.

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com