Onze club gaat nooit verloren.

1 april 2021 521x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Onze club gaat nooit verloren.
Onze club gaat nooit verloren.

Dit stond boven de column van Sjoerd Mossou in het AD van vrijdag 26 maart :

Verder schreef hij :”…..de amateursport is de levensader van Nederland. Ons nationale sociale bindmiddel, dwars door alle lagen van de bevolking heen”. En zo is het, ondanks dat de velden er verlaten bij liggen, de kantine leeg is, gebeurt er van alles achter de schermen bij D.F.C.

In het bestuur hebben zich een aantal wisselingen voorgedaan. Martin van Eijck heeft zijn taken als penningmeester overgedragen aan Mario Ghidini. Eveline in ’t Veld en Angelique de Geus zijn gestopt als afgevaardigden vanuit de jeugd. Gelukkig hebben we Arno van Wijnen bereid gevonden om in het hoofdbestuur de jeugdzaken te vertegenwoordigen.

We missen de inkomsten uit de kantine. Door de overheidssteun , minder vaste lasten en gelukkig de steun van U, als leden, om ieder kwartaal de contributie te betalen, moet het lukken om financieel het hoofd boven water te houden.

Zoals U in de pers heeft kunnen vernemen krijgt de Krommedijk , bij goedkeuring van de gemeenteraad, 1.5 kunstgrasveld . Een prachtige kwaliteitsinjectie voor ons complex. Het kunstgrasveld, daar gaan wij wel vanuit, zal de beschikbare trainingsuren vergroten, zodat er voor ieder team voldoende ruimte zal zijn om te trainen en te spelen.

Hartverwarmend is het om zaterdags het klusteam, bestaande uit de begeleiding van onze selectie en enkele selectiespelers,  met veel plezier en enthousiasme aan het werk te zien om ons gehele clubgebouw op te knappen. Van kleedkamer tot bestuurskamer, van kantine tot de toiletten, al meer dan 20 zaterdagen ,is alles aangepakt. Grote klasse mannen.

Wanneer er eindelijk weer gevoetbald gaat worden is op dit moment nog ongewis. De competities worden niet meer hervat. Laten we hopen dat er via de Regio Cup of Dordt Cup (initiatief van D.F.C.) in mei weer gevoetbald mag worden.

Onze jeugdleden kunnen doordeweeks gelukkig weer trainen en zaterdags zijn  er volop activiteiten o.l.v. onze TC. Deze TC is al druk bezig met de invulling van de trainers voor volgend seizoen. Op hun wensenlijstje staat ook een jeugdcoördinator. We hopen binnenkort het complete plaatje te kunnen presenteren.

Het traditionele paaskamp kan helaas geen doorgang vinden. Maar de TC heeft doorgepakt en het kamp verplaatst naar Pinksteren, en wel op ons eigen complex.

Binnenkort start er een campagne om meer jeugdleden te werven. Daar is groei mogelijk en nodig. Een goed voorbeeld hoe het moet, zien we zaterdagochtend bij de kabouters. Onze jongste jeugd groeit wekelijks en o.l.v. diverse selectiespelers wordt er spelenderwijs met veel plezier getraind.

Tijdens deze lockdown is D.F.C zeer actief op social media. Gemeten, zelfs het meest actief in deze regio. Zeer de moeite waard om onze website te volgen en actief mee te doen met de interactie tussen leden en oud leden.

Zoals we zoveel horen, zou ik zeggen : HOU VOL, de lente breekt aan, nog even en dan mag het weer : lekker naar de club. Lekker voetballen, actief of passief, in de stromende regen, en daarna als beloning, naar de dampende kantine, aan een welverdiend biertje of kopje koffie.

D.F.C. gaat nooit verloren.

Namens het bestuur,

Anne Evers.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com