Hoe is het nu met… Hans van Heusden

24 februari 2021 486x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Hoe is het nu met… Hans van Heusden
Hoe is het nu met… Hans van Heusden

Naam:     Hans van Heusden
Leeftijd:  73 jaar, getrouwd met Lucy. Een zoon Vincent en een dochter Ariënne die tot ons grote verdriet in 2017 is overleden
 
Welke periode heb je bij DFC gespeeld ?
1961 tot 1993, ben gestopt op mijn 45e. Altijd in de lagere elftallen gespeeld met veel verschillende elftalgenoten. Moest het niet hebben van mijn technische vaardigheden maar van mijn werklust en heb het altijd met heel veel plezier gedaan. 
 
Welke positie heb je altijd gevoetbald ?
Meerdere posities in de achterhoede
 
Hoe ben je bij DFC terecht gekomen?
Ik had vrienden en schoolgenoten die al lid waren van DFC en samen met mijn vriend Klaas Koppe uit de Balistraat ben ik toen lid geworden. Eerste elftalspeler in die tijd, Jan de Jager, woonde ook bij ons in de straat en wij waren zo trots als een pauw als hij zo nu en dan een balletje met ons mee kwam trappen.
 
Weet je jouw teamgenoten en trainers nog van vroeger ?
Trainers: Hans de Vos, Leen Schuurman, Cees Schriek
Teamgenoten: teveel om op te noemen, uit verschillende periodes een paar namen:  Tjibbe de Vries, Henny Dekker, Cor Bos, Jan Guilonard, Wim Dans, Gert de Bondt en in mijn laatste jaar met onder andere Jan van der Wall, George van de Heuvel, Dirk de Jong en oud eerste elftalspeler Freek Bellaard
 
Heb je nog wel eens contact met oud teamgenoten ?
Zo nu en dan via facebook
 
Wat zijn jouw leukste herinneringen aan DFC?

Dat zijn er erg veel, zowel in de junioren, de senioren als tijdens het jeugdwerk.

In 1967 ben ik leider geworden van een van de jeugdelftallen (ik was in mijn juniorentijd geïnspireerd geraakt door mijn elftalleider uit die tijd, Geert Heede). De jeugdcommissie organiseerde twee maal per jaar een leidersvergadering in de jeugdkantine, Oudere leiders uit die tijd zijn Joop Rittel Gerrit Litz, Henk Mikhout en Jan Kwikkers.

Ook heb ik verschillende groepen getraind.

Na verloop van tijd zijn we, naast het veldvoetbal, een invulling gaan geven aan activiteiten en is er een (her)start gemaakt met het Sinterklaasfeest met live muziek verzorgd door Cees Schriek, de Winterspelen met zaalvoetbal, tafelvoetbal, tafeltennis en sjoelen, een boterletter- en kerstkransenactie (waarbij erop een gegeven moment zo’n 2.500 stuks werden verkocht), een Jeugdkamp en de Avondvierdaagse.

De winterspelen werden tijdens de voetballoze winterperiode afgewerkt in competitieverband met finalewedstrijden op de laatste speeldag. Afsluitend vond er in de jeugdkantine een feestmiddag plaats waarbij vol enthousiasme werd gekiend om leuke prijzen. Aan de winnaars van de Winterspelen werden de medailles uitgereikt door een bekende voetballer uit de Eredivisie, onder andere door Michel Valke.

In 1973 werd ik gevaagd of ik toe wilde treden tot de jeugdcommissie met als taak de leiding over de pupillenafdeling van Dick Koonings over te nemen. Dit heb ik gedaan tot en met 1981.

Tijdens een van mijn eerste jeugdcommissievergaderingen kwam commissielid Henk van Dijk met het idee of het mij wellicht iets leek om een meerdaags jeugdkamp te gaan organiseren. Zo gezegd, zo gedaan. Wij hebben toen contact opgenomen met leden van vv Oranje Wit. Zij hadden inmiddels al ervaring met hun jeugdkampen. Samen met commissielid Jo Schuuring zijn we toen aan de slag gegaan met het maken van een planning, het benaderen van jeugdleden en het zoeken naar een geschikte locatie. Zo ontstond het eerste DFC jeugdkamp in 1973 op “De Wildbaan” in Dalfsen.

We vertrokken op een vrijdagochtend met vier bussen vanaf de Krommedijk voor een nieuwe  DFC ervaring en keerden de dinsdagmiddag daarop weer terug in Dordt.

Gedurende mijn gehele actieve jeudwerkperiode beschikten we over een geweldig leiderskorps, zonder deze mensen hadden al deze activiteiten niet plaats kunnen vinden.  

Zo hebben we in die jaren op een aantal zomerse zondagochtenden de jeugdkantine van binnen en buiten geschilderd. Bij het krieken van de dag werd gestart en tegen een uur of tien, wanneer de wedstrijden begonnen, werd er gestopt.

Wij hadden een grote luxe met onze eigen jeugdkantine waar onze jeugd zich iedere zaterdag van ’s morgens vroeg tot laat in de middag kon vermaken.

Ook dit was mogelijk dankzij een flink aantal dames die in de keuken voor een drankje en een hapje zorgden waar gretig gebruik van werd gemaakt. Roombroodjes, tompoucen en in de winter een heerlijke kom snert vlogen over de toonbank!     

 
Doe je nu nog wat in de voetballerij ?
Als toeschouwer achter de buis en via de media.  
 
Hoe volg je DFC nu nog en kom je nog wel eens bij DFC ?
Via de media, maandagmorgen eerst een blik in de krant om te zien wat DFC heeft gedaan. Een enkele keer als ik over de Reeweg fiets en er wordt gevoetbald, dan wil ik nog wel eens even blijven kijken
 
Is er iemand die je graag in deze rubriek ziet ?
Cees Schriek of Oege Boonstra (DFC’s topscorer aller tijden)
 
 
 
 
 
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com