Standbeeld voor Kees Buddingh

17 december 2020 335x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Standbeeld voor Kees Buddingh
Biograaf Wim Huijser en Buddingh’ genootschap starten actie voor standbeeld voor Buddingh’ in Dordrecht

De in Dordrecht geboren en getogen schrijver-dichter-vertaler C. (Kees) Buddingh’ (1918-1985) verdient 35 jaar na zijn overlijden een monument in de stad die hem in 1978 benoemde tot ereburger en waaraan hij zijn leven lang verknocht bleef.

Biograaf Wim Huijser begint zo de petitie voor een STANDBEELD voor Buddingh’ .

Daarna tekende Hans Berrevoets, die in 2010 voorzitter van het Buddingh’ genootschap werd, als eerste het verzoekschrift. Hij noemde Buddingh’ ook nog als schaker.

Als blijkt dat er voldoende draagvlak is voor een standbeeld voor Kees, zal de via petitie.nl lopende actie ook worden vertaald in een verzoek aan de  gemeenteraad van Dordrecht.

Standbeeld

De actie voor een standbeeld voor Kees kreeg eind november al weerklank in een column van Kees Thies in AD De Dordtenaar.  Hij had overigens in het (verre) verleden al meermalen op zijn plek in de krant geschreven over een standbeeld voor Buddingh’.

Henk Mesman schreef een historisch verhaal in Dordt Centraal en Ben Corino had bij RTV Dordrecht op de radio een gesprek met Kees Thies en Buddingh’ liefhebber en wethouder Piet Sleeking. Bij die gelegenheid liet de wethouder weten, dat een beweging voor een standbeeld wel in de samenleving moest beginnen voordat eventueel de gemeente aan zet zou kunnen zijn.

standbeeldcbuddingh.petities.nl

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com