Rijpere jeugdleden’ in actie voor hun geliefde DFC

2 december 2020 405x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Rijpere jeugdleden’ in actie voor hun geliefde DFC
Rijpere jeugdleden’ in actie voor hun geliefde DFC

bron : Dordt Centraal

Op de foto drie toppers die samen al langer dan tweehonderd jaar lid zijn van hun geliefde club DFC. Peter Louwman (78), Dick de Jong (81) en Jan Breet (75) droegen hun steentje bij aan een leuke actie voor leden en oud-leden van Dordrechts oudste voetbalvereniging. Dat deden ze samen met een groep van tientallen oudere leden.

DFC wilde in deze lastige tijd de leden, op afstand, een hart onder de riem steken. “Voorwaarde was wel dat het de club geen geld zou kosten in deze financieel toch al moeilijke tijd”, zegt DFC-er Ton Loeve, die ook bij de actie betrokken was. Een andere uitdaging: hoe krijg je zeshonderd presentjes bij de jeugd en senioren, spelende en rustende leden, oud-DFC-ers en sponsoren? Bij dat eerste kwam er hulp van de sponsors: “Jumbo Sterrenburg doneerde de lekkere speculaastaartjes en onze hoofdsponsor QLS zorgde voor het verpakkingsmateriaal. Zij legden de gratis basis van deze presentjes.”

Opbeurend

Daarna volgde nog een flinke logistieke operatie. “Alle componenten van het cadeautje werden door drie oudere donderdagmiddagsoosleden in de sportzaal verzameld en er werden twintig bananendozen gevuld met alle onderdelen die goed waren voor dertig presentjes. Deze werden bij twintig oudere soosleden thuis gebracht met de opdracht: maak allemaal dertig presentjes verzendklaar en doe deze weer in de doos.” In de pakjes werd ook een brief met een opbeurend verhaal van clubvoorzitter Anne Evers gedaan.

Dor hout

De drie bezorgers hebben de presentjes weer opgehaald en zijn in de sportzaal ver uit elkaar alles gaan sorteren per wijk. “Een stevige klus, maar erg leuk om te doen”, zegt Loeve. “Tenslotte kwamen zo’n twintig ‘rijpere jeugdleden’, tussen de 65 en 85 jaar, alle presentjes ophalen en hebben deze in hun wijk door de brievenbus gestopt. Er wordt weleens denigrerend gesproken over ‘dor hout’, maar deze groep oudere DFC-ers voelt zich niet aangesproken en vond het weer eens fijn om wat voor hun club te kunnen betekenen. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer in clubverband ontmoeten.”

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com