In gesprek met Calvin van der Holst van DFC

17 november 2020 362x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor In gesprek met Calvin van der Holst van DFC
In gesprek met Calvin van der Holst van DFC

bron : Voetbaljournaal

Calvin van der Holst is een voetballer van VV DFC. De 22 jarige is een multifunctionele speler die op veel plekken kan spelen. Hij kan als rechtsback, centrale verdediger en middenvelder spelen. Op 13 jarige leeftijd is Calvin naar Oranje-wit gegaan, hier speelde hij altijd in de hoogste teams. Toen hij net 17 was geworden, maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Calvin werkt bij het familie bedrijf Ringer Sportplaza. Hij geeft daar groepslessen, personal training en hij staat achter de balie.

Calvin gaat ervan uit dat DFC mee gaat doen in de bovenste regionen van de competitie. “Ik ben begonnen bij VV Dubbeldam. Na een aantal leuke en leerzame jaren ben ik naar Oranje wit gegaan. Daar begonnen de successen. Ik speelde elk jaar in de hoogste teams waar we in de divisie competitie speelde. Ik heb mijn debuut gemaakt in het eerste elftal onder Pippy Pruymboom. In het begin moest ik het hebben van invalbeurten en oefenwedstrijden. Soms speelde ik mee met het tweede van oranje wit waar Bjorn Vlasblom de trainer is. Nu ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging. We hebben met DFC een fantastische groep. Veel nieuwe spelers. Maar ik denk dat we met onze kwaliteiten boven in mee moeten gaan doen en zelfs voor promotie moeten gaan”.

“We staan nu 6e, ik denk zelf dat we echt wel wat hoger konden staan. We hebben 2 wedstrijden gespeeld waarbij we onszelf niet beloonde en eigenlijk gewoon met 3 punten opzak naar huis hadden moeten gaan. Natuurlijk hebben we een groep met veel nieuwe spelers en je zag wel dat we soms nog echt moesten wennen. Ook hadden we een paar spelers met blessures. We misten onze spits Colin Reening, wat erg jammer is want ik denk dat we met hem erbij hadden gewonnen. Hopelijk kunnen we snel weer van start en is iedereen weer op tijd fit.

Calvin heeft 2 hoogtepunten die hem bijblijven. “Mijn debuut tegen Heinenoord is echt een hoogtepunt. In de 80ste minuut kwam ik erin, we stonden toen op een 1-0 achterstand. Ik gaf 2 assists en we wonnen de wedstrijd van Heinenoord. Mijn tweede hoogtepunt is de kampioenswedstrijd met de A1 van oranje wit. Ik was nog maar 15 jaar en Frank Wierks vroeg of ik mee wou doen met de A1. Ik speelde die wedstrijd gelijk in de basis, maar helaas verloren we die. Maar met heel veel publiek was het toch een hoogtepunt”.

De voetballer van DFC is maar op 1 ding uit. Prijzen pakken met de club. “Mijn ambities in het voetbal is natuurlijk zelf altijd beter te willen worden. Ik wil met DFC in de toekomst zo hoog mogelijk spelen. Het mooiste is als we prijzen gaan pakken. Buiten het voetbal om hoop ik graag het familiebedrijf voort te kunnen zetten. We hebben dit seizoen ook een nieuwe trainer, Danny Sleegers. Hoe hij deze nieuwe groep bij elkaar heeft gekregen, is echt knap. Er hangt ook een gezellige sfeer in het team, en daar heeft hij mede voor gezorgd”.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com