DFC 10 wint voor eerste keer

29 september 2020 648x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 10 wint voor eerste keer

Na de verliespartij van afgelopen weekend stond vandaag de 2e competitiewedstrijd voor deze ploeg op het programma. Om 13.45 uur werd er afgetrapt bij Pelikaan 12.

DFC begon goed aan de wedstrijd en zette de thuisploeg vast op eigen helft. Helaas scoorde Pelikaan alsnog de 1-0 na een afgemeten voorzet en een goede kopbal. Binnen 2 minuten stond het alweer gelijk, Joey schoot de bal hard op de goal en de keeper blunderde. 1-1. Ineens stond DFC met 3-1 achter. Gelukkig voor ons stond Youri Blaauw 2x op de goeie plek die de ballen beheerst binnen schoot. 3-3. Helaas voor ons werd er 1 minuut voor rust nog een geldig doelpunt afgekeurd van Joey wegens ‘buitenspel’.

Na de rust was het spelbeeld precies hetzelfde zoals de 1e helft. DFC zette de thuisploeg stevig onder druk en kwam op 3-4 via Redwan. Na een goede bal van Dylan de Weerdt kopte Julian Smitsman de bal richting Joey. Met een hele slechte aanname vond hij alsnog de ruimte en schoot hij de bal met buitenkant rechts beheerst binnen via de paal in de verre hoek. 3-5, WE WORDEN GEKKK. Onze keeper moest het veld nog verlaten met geel omdat hij de spits van Pelikaan neerhaalde. Pelikaan kwam nog op 4-5 maar de manschappen trokken de overwinning nog vrij makkelijk over de streep. De eerste 3 punten zijn een feit voor deze ploeg en dat smaakt naar meer. Iedereen heeft gevochten als leeuwen voor onze eerste driepunter.

Volgende week wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen Drechtstreek 11 op ons eigen terrein bij DFC. Helaas zonder supporters. Onze wisselspelers zullen deze wedstrijd livestreamen voor onze supporters.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com