Oud-voorzitter DFC Ad van Dongen overleden

9 april 2020 951x bekeken, 1 reactie »
Oud-voorzitter DFC  Ad van Dongen overleden

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat ons oud voorzitter en erelid Ad van Dongen, afgelopen woensdag 8 april, op 86-jarige leeftijd is overleden.

Ad was reeds vanaf het begin van zijn jeugdjaren lid van onze vereniging.

Toen hij negen jaar werd, kreeg hij voor zijn verjaardag het DFC lidmaatschap als geschenk. Sinds die dag is hij zijn club in vele functies van dienst geweest t.w. als speler in de DFC selectie (35x eerste elftal), trainer DFC 1, jeugdvoorzitter, penningmeester en voorzitter der DFC. Zijn moeilijkste beslissing was in 2006 de opheffing van het zondagvoetbal naar de zaterdag. In 2008 werd hij, bij zijn aftreden als voorzitter, als dank voor zijn vele werk benoemd tot ere-lid der DFC.

Tussendoor was hij sinds 1972 een aantal jaren zeer succesvol trainer van vv Spijkenisse, zijn naam is daar nog steeds niet vergeten! Ook tijdens zijn werkzaam leven bij o.a. bedrijven in non-ferro halffabrikaten, werkte hij zich op tot directeur van o.a. een Duits bedrijf in Nederland.

Wij wensen de familie alle sterkte toe met het verlies van een markante en zeer gewaardeerde persoonlijkheid.

Het bestuur van de v.v. DFC

1 reactie

  1. Bram Smit 10 april 2020 om 23:16 -

    Als A junior van de v.v Alblasserdam heb ik de heer van Dongen als trainer meegemaakt van ons A team. Bij mijn weten moet dat in 1964 of 1965 zijn geweest. Na een jaar als jeugdtrainer werd dhr. van Dongen trainer van 1e elftal van de zondag, die in de derde klas uitkwam. Ik herinner dhr. van Dongen als een zeer sympathieke man.met een enorme uitstraling
    Ik wens de familie heel veel sterkte toe met dit verlies.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com