Bouw nieuw stadion FC Dordrecht op andere plek

16 januari 2020 608x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Bouw nieuw stadion FC Dordrecht op andere plek
Bouw nieuw stadion FC Dordrecht op andere plek

Bron : AD de Dordtenaar

Clubs Krommedijk willen onderzoek naar huisvesting

Bouw een nieuw stadion voor FC Dordrecht op een andere plek dan op sportpark Krommedijk. Dat stellen drie andere clubs op hetzelfde sportpark voor. ,,Op die manier krijgen de achterblijvende clubs veel meer mogelijkheden.”

Dat zei voorzitter Hans Ruben van honkbalvereniging The Hawks gisteravond tijdens een vergadering van een raadscommissie in het Stadskantoor, ook namens de voetbalclubs DFC en RKsvRCD. Die voetbalclubs op de Krommedijk zeggen sinds de komst van OMC (nu FC Dordrecht Amateurs) te kampen met ruimtegebrek.

,,Voorzitter Hans de Zeeuw van FC Dordrecht heeft tijdens een eerdere bijeenkomst gezegd dat hij een commercieel stadion met winkels en dergelijke rond had, maar dat mocht niet op die plek van het bestemmingsplan”, aldus Ruben. ,,Waarom die club dan niet verhuizen naar een plek waar het bestemmingsplan dat wél toestaat? Onderzoek dat in ieder geval.”

Goedkoper

Bij een vertrek van FC Dordrecht van de Krommedijk komt er meer ruimte voor de achterblijvers en kunnen die eenvoudig herschikt worden. Ruben: ,,De accommodatie van The Hawks is in de winter maanden achter elkaar dicht en dat geldt in de zomer voor die van DFC. Door samen te werken kun je die ruimte veel beter en goedkoper benutten.” Dat is nu onmogelijk, omdat ze ver uit elkaar zitten.”

Nadat er een streep ging door die commerciële variant, is FC Dordrecht aan de slag gegaan met een alternatief plan. Daarvoor is een gemeentelijke garantstelling nodig van 17 miljoen euro, maar de coalitie wil daar niet aan. ,,Wij zijn niet tegen een nieuw stadion”, zegt Ruben. ,,Maar als de gemeente gaat groeien naar 140.000 inwoners, dan is de Krommedijk onmisbaar als belangrijke plek om te recreëren.”

Eisen

Hij legde de raadsleden ook een rijtje eisen voor. ,,We willen blijven op de Krommedijk, we willen dezelfde ruimte terug als vóór de komst van FC Dordrecht Amateurs en onze huurlasten mogen niet omhoog. We leggen dit hier nu vast op tafel bij de politiek, want we kunnen niet net zo makkelijk de deur van de wethouder platlopen als FC Dordrecht dat kan.”

Komende dinsdag praat de raad over het Krommedijkplan.

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com