DFC wint Dordtse derby

2 november 2019 1016x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC wint Dordtse derby
DFC wint Dordtse derby

DFC was van plan om het goede spel van verleden week door te trekken naar de derby van vandaag tegen Dubbeldam. Het eind resultaat na 90 minuten mocht er wezen, een mooie 4-2 zege.

Dubbeldam had enkele balvaardige voorhoede spelers waar DFC het in het begin lastig tegen had. Dubbeldam had echter de hulp van DFC nodig om op voorsprong te komen. Een compleet verkeerde ingeschatte terugspeelbal van Matthijs, gaf een vrije doorgang aan een van die snelle en slimme spitsen, die de 0-1 wist te noteren. Tot op dat moment onnodig, want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Een handsbal van Dubbeldam werd weggewuifd, daar waar DFC een penalty had verdiend. Nog meer pech was het snelle uitvallen van Halil, geblesseerd het veld verlaten en vervangen door Mike. Een mooi en hard geplaatst afstand schot van John zorgde voor de gelijkmaker. Zeker verdiend. DFC werd sterker en dicteerde de wedstrijd. Een doorgebroken speler van DFC zijde werd neergelegd en de rode kaart voor Dubbeldam was terecht. De vrije trap die volgde werd zeer mooi over de muur geschoten. Rick maakte de 2-1. Dubbeldam kwam er 10 min voor rust toch nog een keer gevaarlijk uit en uit die aanval kwam onverwachts de 2-2. DFC was even de kluts kwijt en mocht nog van geluk spreken dat Robin zijn keeper op de lijn hielp, want in de laatste seconde van de 1e helft had dit zomaar de 2-3 kunnen betekenen. Gelukkig was dit niet het geval en werd de rust met een gelijke stand opgezocht.

Na rust koos DFC er voor om Dubbeldam uit te laten razen, in de wetenschap dat het fysieke overtal zich zal gaan uitbetalen. Ernst kwam in het veld voor Matthijs. DFC liet Dubbeldam gecontroleerd de energie weg spelen en sloeg daarna keihard toe. Een vrije trap aan de rand van de zijkant ver van doel, maar de wind droeg de bal. Ruben schoot deze genadeloos in en DFC kwam op 3-2 voorsprong. Goed werk van Job, die doorging op karakter aan de rechterkant, en de bal op een presenteer blaadje gaf voor Colin, die zo cadeau graag ontvangt en weet hoe hij die moet uitpakken. Colin maakte de 4-2. Daniel moest nog eenmaal gestrekt gaan op een bal, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

DFC was gewoon sterker, had fases dat Dubbeldam het initiatief nam, maar de controle was de gehele wedstrijd aanwezig. Een goede overwinning op inzet, de 1e derby dit seizoen is voor de roodwitte brigade van de Reeweg Oost. 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com