DFC JO15-2 laat duren punten liggen…

18 november 2019 354x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC JO15-2 laat duren punten liggen…
De dag was aangebroken, de wedstrijd tegen Rijsoord JO15-1. In de warming-up zagen we al dat de gastheren héél lang waren dus dat betekent dat we zo min mogelijk de lange bal moesten geven en met goed positiespel tot kansen moesten komen. 
 
In de 1e helft had DFC een veldoverwicht, helaas resulteerde dit niet in uitgespeelde kansen. Rijsoord kwam er wel één keer goed door. De bal ging uiteindelijk naast. Rijsoord was ervan overtuigd dat het een doelpunt was, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. De trainer van Rijsoord ging zelf nog kijken of er een gat in het net aanwezig was. De beste man kon zelf ook geen gat vinden en zo werd er met een 0-0 ruststand de kleedkamer opgezocht. 
 
In de rust nog aangegeven dat we meer rust aan de bal moesten hebben en vaker naar iemand in een rood tenue moesten spelen ipv iemand met een blauw tenue. 
 
De 2e helft begon en DFC begon direct lekker te ballen. Na een paar speldenprikjes uit te hebben gedeeld kwam de 1e grote kans voor ons: Marouan dribbelde in en ging op rand 16 de één- twee aan met Jeremy, helaas eindigde het schot als hoekschop nadat de keeper zich voor de eerste keer kon onderscheiden deze wedstrijd. Dit was het begin van een leuke 2e helft. Alle spelers knokte voor iedere meter. Kwartier voor tijd kreeg DFC een corner die werd weggehaald, Ayoub bracht deze bal weer in en kwam voor de voeten van Marouan die snoeihard de bal tegen de touwen schoot. 1-0 Voor DFC. Alle spelers in een euforie. Er werd gevraagd richting de zijlijn of er defensiever gevoetbald moest gaan worden. Het antwoord hierop was ” zelfde spel blijven spelen, aanval is de beste verdediging”. Een paar minuten voor tijd ging de bal over de zijlijn (zeker een halve meter), iedereen stopte al met spelen. 1 speler van Rijsoord was slim om de bal snel mee te nemen met de voet. De grensrechter vlagde niet! Uit deze snelle omschakeling kwam de 1-1. Teleurgesteld en tóch ook wel een beetje kwaad verlieten wij het veld. De grensrechter van Rijsoord gaf als reden dat hij niet vlagde “dat Rijsoord bestolen was van een doelpunt in de 1e helft”… hun eigen trainer heeft nog gecheckt of er een gat in het net zat was niet zo was…
 
De spelers van DFC waren aangeslagen in de kleedkamer. De trainers zeiden dat ze een degelijke pot hadden gespeeld en zelf bestolen waren van de overwinning, óók vermelde zij dat als we deze flow van spel door kunnen zetten er nog van alles kan gebeuren. 
 
Volgende week gaat deze ploeg op bezoek in Terheijden voor een potje voetbal tegen Terheijden JO15-1. De aftrap vindt plaats om 13.30 uur

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com