DFC behaald terechte zege

19 oktober 2019 726x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC behaald terechte zege
DFC behaald terechte zege

DFC wist vandaag de tweede zege van deze competitie te behalen, een terechte zege.

Op de dag dat de selectie het nieuwe tenue van hoofdsponsor QLS Pakketdienst in ontvangst mocht nemen , en gelijk de nieuwe team foto werd gemaakt , was DFC de meerdere in eigen huis tegen IJVV de Zwerver. 

Onder toeziend oog van oud voorzitter Jan vd Straaten , wiens vrouw Betty de balsponsor was , begon DFC scherp en liet zien wie er vandaag de beste van het veld was.Nadat beide partijen een 100 % kans om zeep wisten te helpen , was het toch DFC die op voorsprong kwam. Een goed gedrukt afstandsschot van Ruben Dijkema , ging goed de hoek in en was buiten bereik van de keeper , 1-0 voorsprong. In het verloop van de 1e helft kreeg DFC nog enkele kansen , maar het vizier stond niet geheel op scherp. Waar een grotere voorsprong verdiend was , mocht DFC Daniel Jansen bedanken dat die 1-0 ook mee ging naar de kleedkamer.Een katachtige reflex was daar voor nodig.

De 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld , alleen zocht IJVV De Zwervers nu de grens op van het toelaatbare van de scheids. Soms ver over die grens , maar de scheids liet het toe. Het kwam de wedstrijd niet ten goede , enkele irritaties kwamen opzetten , maar DFC wist het hoofd koel te houden. DFC dacht op 2-0 te komen , echter ging de scheids om onbegrijpelijke reden mee in de lezing van zijn assistent om buitenspel te geven. Niet viel later was daar toch de verdiende 2-0 , uit een corner kwam de bal uit een kluts bij Colin Reening ,die hier wel raad mee wist. Op enkele speldenprikken na van de tegenstander, allen vakkundig gered door Daniel , was het DFC die de meeste kansen kreeg. Als de afronding beter had geweest vandaag , had de score veel ruimer uit gevallen. Maar vanzelfsprekend was DFC ook met de 2-0 tevreden ,want de zege kwam niet meer in gevaar. Op het einde moest Daniel zich nog eenmaal strekken met een geweldige redding , voor een clean sheet.

DFC was de terechte winnaar en daar viel niets op af te dwingen. Om de samenwerking met de nieuwe hoofdsponsor QLS Pakketdienst kracht bij te zetten, stond er na afloop voor de selectie en begeleiding een heerlijk buffet klaar , aangeboden door QLS. De start van de samenwerking is in ieder geval veel  belovend.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com