DFC 1 verliest onterecht tegen de koploper

26 oktober 2019 792x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 verliest onterecht tegen de koploper
DFC 1 verliest onterecht tegen de koploper

Vandaag moest DFC de tunnel door naar het seuterdorp ’s Gravendeel, om de strijd aan te gaan met de koploper. Onverdiend keerde de ploeg van trainer Danny Slegers met lege handen terug. Door blessures  , schorsingen  en omdat DFC 2 gelijktijdig speelde , was de bank dun bezaaid. Jeugd keeper Joël van Es maakte zodanig zijn debuut als reserve keeper.

DFC toonde aan niet om niet als schietschijf te fungeren vandaag , sterker nog , het was in de 1e helft veruit de betere ploeg met de meeste kansen. Helaas stond het vizier niet op scherp , want een voorsprong had zeker verdiend geweest. De koploper kon slechts een enkele counter hier tegen over zetten , want DFC dicteerde de wedstrijd. Als ’s Gravendeel al gevaarlijk werd ,was daar de uiterst betrouwbare sluitpost Daniel Jansen , die in uitstekende vorm verkeerde. De rust werd met 0-0 opgezocht , maar dat was geen afspiegeling van hetgeen wat op het veld gebeurde.

De kenners langs de kant waren bang dat in de 2e helft het een bekend fenomeen zal gebeuren , de koploper heeft nl altijd geluk.

Al snel in de 2e helft was dat het geval. Na 2 minuten spelen legde de scheidsrechter de bal op de stip na een op het oog ongelukkig moment , maar eerlijk gezegd was deze strafschop terecht. Daniel keerde in 1e instantie de strafschop , maar ’s Gravendeel was meer gefocused op de rebound dan DFC en de bal werd alsnog ingeschoten , 1-0. Op dat moment zeer tegen de verhouding in. ’s Gravendeel ging een fase in waarin het beter ging spelen en dacht op 2-0 te komen, echter was dit vanuit buitenspel positie en de treffer werd geannuleerd. DFC mag Daniel danken dat hij in deze fase zijn ploeg op de been hield ,want er waren veel kansen , maar op elke kans had Daniel een antwoord. Hoe zuur dat DFC een 2e strafschop tegen kreeg. De scheidsrechter van dienst floot de gehele wedstrijd een goede partij , maar hij zat nu hij duidelijk fout. Er was geen enkele sprake van hands ,de arm ging geen eens naar de bal toe , maar de bal kwam tegen de arm aan.Toch besloot hij een strafschop toe te kennen , die feilloos werd benut. 2-0 achter.  DFC gaf niet op en bleef doorgaan op zoek naar die verdiende treffer.18 minuten voor tijd was daar ook die treffer. Na een mooie aanval scoorde Robin Ramesar de 2-1 en DFC deed weer mee. In een poging de gelijkmaker te forceren , kwam Danny de Geus in het veld. Danny viel zeer verdienstelijk  in en DFC zette volop druk , maar het ontbeerde op bepaalde momenten het killer instinct. Waar heel DFC dacht aan een vrije trap op een aantrekkelijke plek , wuifde de scheidsrechter een handsbal van de keeper buiten zijn gebied weg , waar duidelijk waarneembaar was dat dit wel degelijk een overtreding was. Het is dus blijkbaar het geluk van de koploper op  dat moment. 

Het lukte DFC niet om de gelijkmaker te produceren en dat is zuur. Een nederlaag bij de koploper is altijd mogelijk , maar qua spelbeeld en kansen had DFC veel meer verdiend dan deze uitslag.

Er word gezegd dat zo nederlaag perspectieven bied , maar vandaag koop je daar niets voor. DFC toonde met inzet , vechtlust en durf aan dat we de koploper puntverlies hadden moeten toebrengen ,maar de realiteit is dat we met lege handen terug gingen , en dat doet pijn.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com