Onterechte nederlaag DFC JO15-2

9 september 2019 596x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Onterechte nederlaag DFC JO15-2

Nadat we vorige week met een puntje vertrokken naar Dordrecht (1-1 gelijkspel tegen Drechtstreek JO15-2) stonden de mannen en Beau met frisse moed al vroeg klaar om thuis aan te treden tegen het sterke Oranje Wit JO15-2.

Oranje Wit had in de openingsfase het beste van het spel, dit kwam vooral doordat de mannen nog niet wakker waren. Nadat de gasten wat speldenprikjes hadden uitgedeeld werd de thuisploeg wakker wat leidde tot goed voetbal met vlotte combinaties. Na een minuut of 20 in de eerste helft was het Jesper die de bal onberispelijk binnen schoot na een geweldige pass van Ouassim. De gastheren waren hier zodanig van onder de indruk dat niets meer lukte en DFC domineerde. Nadat een stift van wederom de uitstekende Jesper van de doellijn werd gehaald kwam Oranje Wit plots op 1-1. De keeper van Oranje Wit kreeg de bal uit een hoekschop precies in zijn handen gekopt wat resulteerde in een lange bal op de spits. Damian probeerde deze nog te controleren maar helaas lukte dat niet, zodoende kon de spits één op één met Rui en omspeelde hem. Na een geweldige sprint van Ouassim over dik 60 meter probeerde hij de bal nog af te snoepen van de spits door met een sliding het duel aan te gaan. Ongelukkig voor ons en Ouassim gleed hij de bal in ons eigen doel… Direct na deze goal floot de leidsman voor de rust en zochten de mannen van DFC tóch wel een tikkeltje aangeslagen de siroop op.

Nadat de trainers de puntjes weer op de “i” hadden gezet, gingen we met volle moed de 2e helft tegemoet.

Helaas was het goede en verzorgde spel van de eerste helft niet meer te bekennen in de tweede helft. Oranje Wit kreeg hiermee ook een veldoverwicht en kwam daarmee op een 1-2 voorsprong. De gastheren wisten gelukkig hierna niet door te drukken en zo kon DFC zich herstellen. Na minuut 50 dribbelde Ouassim een 15 meter in waarna hij de bal onberispelijk vanaf 20 meter langs de doelman van Oranje Wit trapte. De mannen en Beau waren iets te enthousiast van de 2-2 waardoor Oranje Wit direct kon toeslaan vanaf de aftrap. De snelle behendige spits van Oranje Wit werd gevonden waarna hij Rui kansloos liet door de bal hard en hoog in het dak van het doel te schieten. Met opportunistisch voetbal probeerde DFC nog de 3-3 te forceren, maar helaas kon het baten.

Helaas een nederlaag voor deze vechtende ploeg. De trainers hebben in deze wedstrijd genoeg pluspunten gezien waarmee ze aan de slag kunnen. As zaterdag speelt DFC JO15-2 thuis zijn laatste bekerwedstrijd tegen onze buren van RKSV RCD JO15-2.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com