JO9-2 begint met winst in de beker

1 september 2019 446x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO9-2 begint met winst in de beker
JO9-2 begint met winst in de beker

Na een lange tijd rust , zijn we gisteren dan eindelijk weer begonnen met voetballen.We hadden er al 2 weken training opzitten en we hebben goed nieuws. De JO9-2 heeft een nieuwe speler er bij , Oskar. Voor hem werd het zijn allereerste wedstrijd ,en hij liet gelijk zien dat het een echte aanwinst is.

We gingen met 6 boys op pad , de vakantie periode is nog niet afgelopen dus we waren niet helemaal compleet. Joey ging op doel , Oskar en Lars achterin , Joey2 en Damien op het middenveld en Kevin in de spits. Maar er was vooraf al duidelijk gezegd , we doen het met zijn allen ,allemaal elkaar gaan helpen , strijden voor en met elkaar.

De aftrap was voor DFC , we namen de bal uit , staan naar elkaar te kijken en te lachen , past boem …. na 5 seconden 1-0 achter. Nou daar word je lekker vrolijk van als trainer zo begin. En om het nog erger te maken lag de 2-0 ook al snel in het doel. Tijd om de boel eens flink wakker te schudden en dat bericht kwam blijkbaar aan. Een goede pass van Oskar kwam bij Kevin en die scoorde de 2-1. Lars liep even later het hele veld over en gaf de bal aan Kevin 2-2. Weer Oskar die een assist gaf en Kevin scoorde zijn 3e ,we stonden eindelijk voor met 2-3. Tijd voor een timeout en de spelers werden even terecht gewezen op de slechte start maar ook op het goede herstel.  Oskar kreeg nu zijn kans en benut die gelijk , zijn allereerste doelpunt. Voor rust deed hij dat nog een keer en ook Kevin. Oranje wit kreeg ook nog een kans omdat we weer te makkelijk dachten , de rust stand was 3-6.

Na de siroop konden we er weer tegen aan. Een doelpunt van Oranje Wit maakten het weer even spannend , maar we namen alweer snel afstand door Kevin ,na een mooie corner van Damien. 4-7. Nadat Oranje wit nog de 5-7 scoorde , herhaalde we het doelpunt van de corner. Maar nu was het Joey2 die de corner goed nam en Damien vrij zag staan , en die zorgde voor de eindstand 5-8.

De corners zijn bij ons een soort van goede voorzet , en laten we daar nou juist afgelopen week op hebben getraind. Dat is lekker om te zien als trainer. Ook de verre uittrappen van Joey werden goed benut door de andere spelers. Hier kwamen ook een paar doelpunten uit. 

Er werd goed gevoetbald , soms mooi samen gespeeld , maar we moeten niet verslappen. Dat is soms wel jammer. Oranje Wit kreeg kansen omdat wij zelf niet deden opletten. Gelukkig had Joey een goede dag en stopte zeker 5 of 6 van die kansen ,anders hadden we er veel meer tegen gekregen. Lars deed zoals altijd zijn verdedigende werk goed en kwam veel oplopen naar voren.Een goed wapen om te gaan gebruiken dit jaar. Oskar had een super debuut met 2 assist en 2 doelpunten.Kevin scoorde er weer 5 , maar als hij nog wat vaker gaat overspelen hadden we er meer kunnen maken. Damien en Joey2 liepen van aanval naar verdediging en dat in het warme weer.

Van de week toch een beetje aandacht besteden aan het snelle omschakelen , want hierdoor gaven we teveel kansen weg en dat was niet nodig. Maar voor de rest een prima start van het seizoen. Op naar volgende week , onze 1e thuiswedstrijd om 9.15 uur. U bent van harte welkom om te komen kijken !!!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com