Interview John van den Broek

14 september 2019 456x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Interview John van den Broek
Interview John van den Broek

DFC wil opnieuw voor promotie gaan

Verdediger John van den Broek (23) beleefde een bizar debuutseizoen met de Dordtse zaterdag-derdeklasser DFC. Daarin maakte hij meer mee dan de doorsneespeler in een hele loopbaan.

Het dramatische sterfgeval van medespeler Paul Pluijmert, lange tijd meedoen om de titel in 3B en een nacompetitie die al na één wedstrijd klaar was. ,,We verloren die wedstrijd met 4-0 van Zaamslag. Bij ons merkte je echt dat de pijp leeg was”, blikt Van den Broek terug. ,,We verloren van een goede ploeg die uiteindelijk ook de nacompetitie won, maar in normale doen had er meer in gezeten. Mede door het drama met Paul zijn we als ploeg hechter geworden, maar het zat ons ook wel vaak mee. Het kwartje viel vaak de goede kant op. We hebben er alles aan gedaan, maar uiteindelijk was dat net niet voldoende. En misschien is nog een jaartje derde klasse ook wel beter voor DFC.”

Operaties

Van den Broek begon met voetballen bij Dubbeldam, verkaste als C-junior naar het Ambachtse ASWH en als senior naar ‘s-Gravendeel, waar hij twee seizoenen actief was. ,,In mijn ASWH-tijd ben ik twee keer geopereerd aan mijn knie, waarna ik bewust een stapje terug heb gedaan. Mijn maatje Colin Reening, met wie ik bij ‘s-Gravendeel speelde, stapte echter over naar DFC en ik had daar ook wel oren naar. Colin liet mijn naam vallen bij DFC, waarna ik een gesprek had met de trainer (Danny Slegers, red.) en ben meegegaan. Van die stap heb ik geen spijt, al duurde het wel een paar weken voordat ik mijn kans kreeg in het eerste elftal. Als nieuwkomer weet je dat je je moet bewijzen. Daar heb ik op zich geen problemen mee, al wil ik wel altijd spelen. De meeste wedstrijden stond ik rechts achterin, maar bij personele problemen speelde ik ook wel centraal.”

Smalle selectie

De selectie van DFC was en is niet zo breed, dus schorsingen en blessures zijn moeilijk op te vangen. Omdat centrumverdediger Rick Kramer naar Oranje Wit is vertrokken, bestaat de kans dat Van den Broek een centrale plek krijgt van Slegers. ,,Door mijn lengte van 1.87 meter is dat misschien wel een betere plek. Aan de zijkant heb je vaak te maken met snelle aanvallers, terwijl je in het centrum meer tegen fysiek sterke tegenstanders speelt. Dat ligt me beter. Mijn sterke punten zijn denk ik mijn tweebenigheid en overzicht”, analyseert de Dordtenaar, die pas aan de hogeschool in Rotterdam is afgestudeerd, zijn spel.

Doorgroeien

DFC is ingedeeld in district West II in plaats van in Zuid I. Dat betekent dat Zeeland en Noord-Brabant worden ingeruild voor ploegen in en rond Rotterdam. Ook ‘s-Gravendeel, de vorige club van Van den Broek, is tegenstander. ,,Ik denk dat het voetballend betere ploegen zijn, die het minder van hun fysiek moeten hebben. Ik ben benieuwd naar hoe we het gaan doen tegen clubs die we niet kennen. Voor ons is het goed dat we in de derde klasse gebleven zijn. Promotie zou denk ik te vroeg zijn gekomen, al willen we zeker wel doorgroeien. We zijn nu allemaal weer een jaartje verder, volwassener geworden en gaan met vertrouwen de competitie in.”

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com