Zaterdag ochtend en middag , een drukte van jewelste op de velden.

16 juni 2019 1256x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag ochtend en middag , een drukte van jewelste op de velden.
Zaterdag ochtend en middag , een drukte van jewelste op de velden.

Aan het begin van de ochtend zag het qua weer er somber uit , het water kwam met bakken uit de hemel en de velden waren goed nat. Er werd goed gekeken naar de weersvoorspellingen , het zo om 9 uur stoppen met regenen , en als er al een druppel viel was het matig. Dus de bal begon met rollen om 9 uur.

In de JO8-1, JO8-2 ,JO10 en JO11 werd door maar liefst 32 ploegen gestreden voor de grootste bekers. Ook hier waren de scheidsrechters weer onmisbaar en gelukkig waren deze weer aanwezig. Op de velden zelf was er leuk voetbal te zien. Het vele publiek dat aanwezig was genoot zichtbaar ondanks het mindere weer. Ook vandaag werd er weer goed gebruikt gemaakt van al het lekkers op het foodcourt.

Na de poule , werd er ook in deze leeftijdscategorie de strijd beslist dmv finale ronden. Onze eigen JO8-1 stond in zo finale , notabene tegen buurman RCD. Penalties moesten hier de beslissing brengen , en DFC was de gelukkige om te winnen. 

Ook in de andere categorien werd er volop gestreden , en aan het eind van de ochtend was er de spanning op de gezichten tijdens de prijs uitreiking, want wie ging er met de grootste bekers vandoor ?

Net als op de vrijdag avond ,was er ook op zaterdag ochtend nog een mooie beker te verdienen. De sportiviteitsprijs , niet alleen een mooie beker maar ook goed voor een lekker ijsje van La venezia voor het hele team. EBOH JO8 was op dit toernooi de sportiefste ploeg , en wonnen verdiend de prijs.

Het was een drukke ochtend maar de organisatie genoot zichtbaar van al die spelers op de velden.

In de middag klaarde het weer gelukkig op en werd het droog. De bewolking trok weg en maakte plaats voor de zon.

De middag was het toneel voor de JO13-1 , JO13-2 , JO16 en JO17. de kleine doeltjes konden aan de kant. De grote jongens ( en meiden ) waren aan de beurt. In de ochtend was ook het springkussen al opgeblazen , en daar werd gretig gebruik van gemaakt. De kinderen uit de ochtend bleven nog even hangen om hun energie helemaal kwijt te raken. En ook bij de teams uit de middag te kijken langs de lijn.

De grote wisseling van de wacht werd in goede banen geleid door de dames in de informatie tent. Voor we het wisten waren de velden volgestroomd met andere spelers. Ook hier 24 teams , met het grote verschil dat er in de middag geen finales waren ,alle wedstrijden uit de poule moesten zorgen voor de uitslag. 

In de JO16 poule was er plaats voor het team van Enzo ( DFC JO14 ) ,door een late afzegging kwam er een plek vrij en Enzo wou deze uitdaging wel aangaan. Gewoon om eens te kijken hoever ze bestand waren tegen fysiek grotere en sterkere spelers. Nou daar waren ze dus aardig tegen bestand. Sterker nog , ze bleven gewoon winnen en winnen en mochten aan het einde van de middag zelfs de eerste prijs ophalen , klasse jongens.

De JO17 poule werd gedomineerd door VDL , die alles wist te winnen. De JO13-1 en JO13-2 poules waren spannend en daar moest bij sommige gerekend gaan worden op doelsaldo’s en zelfs op gemaakte doelpunten. Ook daar kwamen uiteindelijk de winnaars uit.

Om 19 uur waren alle prijzen verdeeld , het eten was op , en het complex stroomde weer leeg.

DFC ABC-den Hartog 2019 zat er weer op , we kijken terug opeen geslaagd 2 daags evenement. 

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com