Leden vergadering 24 juni 2019

24 juni 2019 701x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Leden vergadering 24 juni 2019
Leden vergadering 24 juni 2019

Het bestuur heette vandaag zijn leden welkom op de Leden vergadering. 

Voorzitter Anne Evers stond als eerste stil bij het heengaan van de leden die ons zijn ontvallen , in het bijzonder Ger Hüsen. Anne blikte terug op het seizoen. Allereerst bedankte hij het bestuur en adviseur Ad Heijsman voor de fijne samenwerking dit jaar. Een bewogen seizoen door het overlijden van Paul Pluijmert en Ger Hüsen. Het gemis is nog steeds groot , maar staat in schril contrast met hoe groot het gemis is voor de families.

DFC heeft weer de goodwill van de buitenwereld , en dat is een goed teken. We hebben een kleine groei gemaakt qua leden en zitten nu op 550 leden. We verwelkomen 17 nieuwe spelers voor DFC 8 en ook via Bar Gebeure mogen we 17 nieuwe rustende leden welkom heten.  Het streven van DFC is nog steeds om de jeugd in kwaliteit en kwantiteit te laten groeien, maar de groei wordt bemoeilijkt door andere verenigingen. Het tekort aan vrijwilligers voor de jeugd en bar blijft nog steeds een kwalijke zaak. In september gaat DFC via een programma van de KNVB kijken hoe we dit kunnen aanpakken, en Anne is overtuigd dat dit programma hulp kan gaan bieden.

Jeugd voorzitter Angelique de Geus benadrukte dat het een zwaar en druk seizoen was voor het jeugdbestuur.  Het positieve is dat we de JO7-2 en JO8-1 als kampioen konden bekronen. JO14 maakte zijn debuut in de hoofdklasse en hield zich goed staande. Het DFC jeugd toernooi was druk maar zeker geslaagd. Maar liefst 64 teams deden mee. Het paaskamp was klein qua aantal maar groots in gezelligheid. Binnenkort zal er in de Dordt Centraal een flyer actie komen voor het werven van jeugdleden. Het nieuwe seizoen gaan we met 13 teams deelnemen , van de kabouter tm JO18. Het jeugdbestuur bedankt alle jeugdtrainers en leiders ,en Fred en Arie voor hun inzet dit seizoen.

Ad Heijsman , waarnemend voor penningmeester Martin van Eijk op deze vergadering , kon mededelen dat de huidige hoofdsponsor ABC-den Hartog in het nieuwe seizoen gaat stoppen als hoofdsponsor , maar wel aanblijft als subsponsor. De contacten met de nieuwe hoofdsponsor zijn gelegd en het wachten is op de benodigde handtekeningen van beide partijen.

In het verhaal herinrichting sportpark is nog geen verandering gekomen. DFC is ,samen met RCD en the Hawks , nog steeds in gesprek met FC Dordrecht en de Gemeente , maar blijft het standpunt innemen dat we NIET gaan verhuizen naar een eventueel nieuw stadion. We hebben kennis genomen van het haalbaarheids onderzoek  ,maar we blijven vast houden aan onze eigen identiteit en huisvesting. En dit houden we vol “ tot in lengte van jaren ” .  Wel is er wellicht in de verre toekomst een toenadering tussen DFC en the Haws mogelijk. Beide sportpark bewoners onderhouden een goede band en misschien dat dit in de toekomst een samenwerking kan gaan opleveren , maar voorlopig is dat nog niet aan de orde.  DFC zal de komende tijd gewoon weer aanschuiven aan de vergadertafel met de Gemeente en FC Dordrecht , maar het standpunt is heel duidelijk.

Lia van Wijngaarden gaat per heden afscheid nemen als voorzitter van de kantine commissie. Met veel genoegen heeft Arvind Ramesar aangegeven om deze taak over te willen gaan nemen. Anne bedankte Lia voor haar jarenlange inzet en heette Arvind welkom.

Rest nog te melden dat het DFC toernooi dit jaar op 15 en 17 augustus is , met deelname van Papendrecht , EBOH en Wieldrecht. Een sterk bezet toernooi.

Voorzitter Anne Evers eindigde de vergadering , door een ieder een goede vakantie toe te wensen , de batterij weer op te laden , en het nieuwe seizoen gaan we met elkaar weer de schouders er onder zetten voor deze mooie vereniging.

 

 


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com