Fietstocht 2019, het was weer gezellig.

23 juni 2019 542x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Fietstocht 2019, het was weer gezellig.
Fietstocht 2019, het was weer gezellig.

22 juni was het weer zover , de jaarlijkse fietstocht van DFC. Het weer was perfect , de sfeer bij de start was goed , de mensen hadden er zin in , we kunnen gaan.

De organisatie had dringend medisch advies nodig ivm het weer en aangezien Marc in het ziekenhuis werkt, gingen we uit van zijn advies. Er moest voldoende gedronken worden onderweg om uitdroging te voorkomen.

Dus de eerste stop was bij Cafe Groothoofd.  Genietend op het terras met het mooiste uitzicht van het eiland , werden de fietsen geparkeerd.  De drankjes werden uitgeserveerd , en Cafe Groothoofd bood de fietsclub een heerlijke bittergarnituur aan voor alle rijders. Wat een service van Yvonne Kilsdonk. Maar het schema werd strak gehouden , dus we lieten de pedalen weer werken , op naar de volgende stop.

Die was gelukkig niet al te ver van de eerste stop, Cafe ’t Peerdt was stop nr 2. Bas Vreugdenhil ontving ons hartelijk , de terrassen werden ingenomen door DFC en Bas liet heerlijke soep en broodjes uit de keuken komen. Ook deze lekkernij viel goed in de smaak. Minstens zo lekker waren de drankjes , code oranje was nog steeds van kracht , zorg dat je niet uitdroogt. Maar helaas kwam aan het bezoek van Cafe ’t Peerdt ook weer een einde , op naar de laatste stop.

Cafe Sebes , waar menig DFC-er vaak te vinden is , was de laatste stop. Hubert vond de groep er hongerig uitzien , niet wetende dat ze al aardig waren volgepropt , en liet schalen met gehaktballen uitrukken. Onbeleefd om iets te weigeren , dus die schalen kwamen ook op. Marc had intussen met Hubert gesproken over het advies van drinken , dus dat werd opgelost met enkele flessen Schrobbelaar. Nou vooruit dan maar ,die komen ook wel op.

Maar aan al het goede komt een einde ,want bij DFC stond inmiddels de BBQ al gereed , de tap werkte ook goed , dus op naar het eind station en thuis basis DFC. Hier werden we welkom geheten door Winnie , en de ploeg vond een plekje op het terras. De hele fietstocht werd onder het genot van een goed stuk BBQ vlees en drankjes , nog eens goed nabesproken.

De conclusie was al snel  , DFC fietstocht 2019 was er weer eentje om in te lijsten. Zeker voor herhaling vatbaar , dus volgend jaar gaan we weer fietsen.

 


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com