Paaskamp 2019 , wat was het geweldig.

23 april 2019 626x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Paaskamp 2019 , wat was het geweldig.
Paaskamp 2019 , wat was het geweldig.

Eindelijk was het zover , Pasen kwam er weer aan en dat betekend….Paaskamp !!

Na maanden voorbereiding ging de bus vrijdag op pad met 30 enthousiaste kinderen op weg naar Esbeek.  De vooruitzichten waren voortreffelijk , alleen maar zonnige dagen in het vooruitzicht , we hebben wel eens anders meegemaakt.

Dag 1

Bij aankomst was het 1e spel de Big Movie Intro , waarbij de groepen bekend gemaakt  werden en was het tijd om een groepsnaam te verzinnen en de eigen vlag te schilderen.Er kwamen leuke namen op de doeken van 4 teams :  De Minions , de Boskampis , Arno en de 7 dwergen en als laatst de Dark Knights. We kunnen nu echt beginnen. Na een gezonde maaltijd ( patat is toch een aardappel en die zijn gezond ) en lekkere snack , stond in de avond de Grote Film quiz gepland. Fanatiek streden de teams op zoek naar de goede antwoorden , want dit spel telde mee voor het klassement. De Minions toonde zich deze keer de sterkste. Na afloop de zaklampen checken ,want in het donker gingen we de bossen in voor de Raad de Film tocht , een moeilijke speurtocht waarbij de teams goed moesten samenwerken. Dit werd een prooi voor de Boskampis. De 1e dag werd op de slaapzalen letterlijk nog heel lang doorgesproken.

Dag 2

Met het zonnetje al lekker schijnend , verschenen de kinderen op zaterdag alweer aan het ontbijt. Goed eten want er moesten weer punten worden gescoord vandaag. Allereerst het voetbal toernooi , waarbij de kids ( verdeeld over groot en klein ) elke wedstrijd door elkaar worden gehusseld. Zo speel je elke wedstrijd met een ander team. Tussendoor goed drinken , want het was al warm. De middag werd het bos weer opgezocht.Levend stratego in het bos. De vlaggen werden verstopt , de kaarten geschud en uitgedeeld. En we gaan los. In 2 teams werd er fanatiek gejaagd door de bossen op zoek naar de vlag. Wie zal als eerste de tegenstander zijn vlag vinden en pakken. Maar pas op , want je kan ook zomaar weer terug worden gestuurd naar je eigen post ,als je jouw kaart kwijt raakte. Uiteindelijk won de blauwe partij. Maar de hitte had voor flink wat zweet gezorgd. Dus werd er snel een lang zeil neergelegd op het veld , de zeep er op gespoten en het water erbij. Tijd voor buikschuiven , waarbij 1 leider wel erg veel leek op een ontsnapte bewoner uit het Dolfinarium. Maar wat was dit lachen en genoten de kids.  De avond was voor de voorwerpen Bingo. Alles werd erbij gehaald om te winnen. De tafels lagen vol met sokken , onderbroeken , voetbalschoen , wc papier ,koekjes en zelfs een hele grasspriet. De dark Knight en Arno en de 7 dwergen werden beide de winnaar. Laat op de avond kon de leiding zich eens goed uitleven in het bos.De kinderen moesten het Douane spel spelen en proberen zoveel mogelijk ballonnen naar de overkant te brengen. Maar dan moest je wel zorgen dat de leiding jou niet pakte met zijn zaklamp ,want dan was het KNAL ,en je ballon was weg en moest je weer terug. Nou , je kan begrijpen dat de leiding deze kans niet aan zich voorbij liet gaan haha. Zo drukke dag zorgde er voor dat het slapen sneller ging dan de eerste nacht.

Dag 3

Zondag , ouder kijk dag.  In de ochtend werden de kinderen opgesplitst , de oudste bleven op het veld voor hun spel  en de jongste gingen het bos in om de eieren te zoeken en een paas workout te doen.  Bij terugkomst is het altijd leuk om de paashaas achter na te zitten met de hele groep. Enkele eieren werden netjes terugbezorgd bij de paashaas , maar niet in het mandje maar op zijn hoofd.  Na een flinke stapel pannenkoeken kwamen de eerste ouders al kijken. Maar de kinderen waren super fanatiek bezig op het veld met de 10 kamp. Want hier waren weer punten te verdelen. Enkele broertjes en zusjes maakten snel gebruik van de aanwezige waterpistolen. En een paashaas die kan je natuurlijk ook gewoon nat spuiten.  Maar met dit weer was dat echt niet erg hoor. De ouders werden weer uitgezwaaid ,want na het eten moest er gerepeteerd worden voor de Bonte avond. De groepen deden allemaal hun best en het plezier spatte er van af. In het begin altijd even de kat uit de boom kijken , maar op een gegeven moment liep zelfs de hele zaal de polonaise. Toch altijd een leuk onderdeel. Maar voor de meeste was het lachen snel over. De SPOOKTOCHT in het donker , geen zaklamp en volg de lampjes maar.Uiteraard wel onder begeleiding. De allerjongsten vonden het toch wel spannend. Maar voor hun had de leiding het natuurlijk niet te bang gemaakt. De grote kids werden verdeeld in 2 groepen. Groep 1 was zeer relaxed ,niet bang te krijgen. Groep 2 poepten al bijna in hun broek ,en toen moesten ze nog weg haha. Ze zijn dan wel de oudste en het stoerste ,daar was in het bos weinig van te merken. Missie geslaagd.

Dag 4

Helaas al weer de laatste dag , wat is de tijd toch snel gegaan. Maar nog 2 spellen te spelen , want de strijd was nog niet beslist. Voetbal carrousel in de ochtend en Forrest Gump spel in de middag. Door de winst in de ochtend van de Dark Knigts was de spanning helemaal terug. Wie o wie zal toch de winnaar worden van het kamp? Het laatste spel moest uitkomst bieden. Maar die punten bleven nog even geheim. Eerst de spullen weer inpakken , de slaapzalen opruimen , nog snel een ijsje voor we de bus ingingen. We konden weer op weg naar DFC. Iederen zat in de bus , tenminste dat was de mening van de chauffeur die dus gewoon weg reed. Zonder 1 leider ,die zodoende al rennend achter de bus aan kon. Maar uiteindelijk zaten we dan toch allemaal. Bij aankomst eerst lekker kroelen met de ouders , want stiekem hadden we ze toch wel gemist hoor. Bij de prijs uitreiking hoort natuurlijk ook een aandenken , dit jaar een leuke paraplu van DFC paaskamp. De spanning werd opgebouwd.Plaats 4 was voor de Minions , plaats 3 voor Arno en de 7 dwergen ,en nu…… wie is 1e en wie is 2e ……. plaats 2 de Dark Knights en dat betekend de winnaars van paaskamp 2019 :  DE BOSKAMPIS !!!

We kunnen terug kijken op een schitterend paaskamp. De kinderen hebben genoten ,de leiding genoten van de kids  , het weer en de accommodatie waren geweldig. Eigenlijk kunnen we maar 1 ding concluderen:

Paaskamp 2019 , wat was het geweldig.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com