DFC pakt de koppositie over van Prinsenland

10 maart 2019 417x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC pakt de koppositie over van Prinsenland

Voorafgaand aan deze speelronde werd er geen rekening mee gehouden maar vanaf vandaag mag de ploeg van trainer Danny Slegers zich toch echt koploper noemen. De winst thuis tegen Klundert en het onverwachte gelijkspel van Prinsenland tegen de rode lantaarndrager Smerdiek zorgde voor een extra feestje aan de Reeweg Oost.

DFC startte vandaag met de wind mee.Voor deze tactiek was gericht gekozen ,maar het gewenste resultaat kwam er voor de rust niet. Waar gehoopt werd door dit voordeel met een voorsprong de rust op te zoeken , gaf het scorebord een brilstand aan na 45 minuten.

In de tweede helft had DFC dus de pech om met de tegenwind het vijandige doel te zoeken. Robin Ramesssar scoorde al snel de 1-0. DFC had weliswaar het overwicht op het veld maar tot dat moment werd het nog niet in cijfers uitgedrukt. Een tijdelijke onderbreking vanwege onweer kwam DFC zeer gunstig uit , want bij terugkomst op het veld was de wind verdwenen en hoefde DFC niet extra te vechten tegen de elementen maar zich slechts te richten op de tegenstander. Een beauty van een doelpunt ( 2-0 ) van John vd Broek zorgde voor opluchting aan DFC zijde. De wedstrijd werd definitief in het slot gegooid door de 3-0 van Matthijs Jongeneel.

Terug in de kleedkamer kwamen de overige uitslagen binnen , en een extra biertje werd gedronken. Prinsenland speelde gelijk en moest zodanig de kop afstaan aan DFC. De rollen zijn nu letterlijk omgedraaid ,want nu leidt DFC met 1 punt voorsprong. Ook de nummer 3 Wieldrecht verspeelde punten en dat gat werd nu zelfs vergroot naar 5 punten. De competitie duurt nog 8 ronden , maar voorlopig leidt DFC de dans. Er word niet verder vooruit gekeken dan de eerst volgende wedstrijd want we rekenen ons nog lang niet rijk. 8 spannende wedstrijden volgen nog.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com